Дъждовните дни по време на път

Дъждовните дни по време на път - картинка 1

Не бива да позволяваме лошото време да разваля така жадуваните почивни дни

Вече няколко дни вали и не се знае кога ще спре, но идват и почивните дни. Как да извлечем най-доброто от двете ситуации? Сивото облачно небе и студените температури добавят известна доза мрачност към настроенията ни.

Чувстваме се като кораби изоставени в морето и където и да идем няма и следа от слънце на хоризонта.

Нямаме контрол и възможност да избягаме от времето. Просто трябва като него да се справим с гръм и трясък, пък особено ако сме решили да пътуваме някъде.

Как да използваме почивните дни максимално? Все пак, не са най-честото "природно явление"?

Идете на разходка

Няма начин. Вали не вали, дори и така разходките през гори и поля са страхотно зареждащи. Не обръщайте внимание на мокрите якета, обувки и раници. Пък и ако сте истински турист един дъжд няма как да ви уплаши. Пък хората са измислили и дъждобраните. Туризмът по време на дъжд може да бъде изключително забавен и да носи нови перспективи за приключения. Освен това историите след това са много по-интересни и пленителни. И мокри.

Прекарайте деня си в четене и писане

Това не е съвсем физически активно пътешенственическо деяние, но щом обичате да пътувате, значи обичате да четете за пътуване. Настанете се удобно в някое кресло или легло и се насладете на почивните дни с чаша чай или кафе. Такъв ден се помни дълго, от мен го знайте. Пробвайте се да пишете в дневник, да напишете пътепис или просто мислите ви.

Опознайте хората около вас, ако сте на път - другите пътуващи

Дъждовните дни са идеални за опознаване на твоите спътници и хората около теб. За тях ще бъде също толкова скучно, ако не правите нищо цял ден. Никой не би пренебрегнал добра доза смях и приятен разговор. Ако сте си вкъщи поговорете със семейството си, а ако сте на път - хора има много, все с някой ще си допаднете.

Вземете няколко бири и дайте старт на социализирането. Защо не? Друго нямате какво да правите. Пък имате ли и тесте с карти сте готов за незабравима вечер.

Гледайте филм

Какъв по-добър начин дъждовният ви ден да мине неусетно от това цял ден да гледате филми. Така и така по време на работната седмица нямаме много време за тях, така че защо не наваксаме и не се измъкнем малко от реалността. Дъждовните дни представляват идеалното извинение да спрете да вършите дежурните си дейности и да започнете да се радвате на различната страна на живота. Пък ако погледате и някой филм за пътешествия, като "Into the wild", ще останете приятно заредени.

Гледайте дъжда

Вече е пролет, а кой не обича мириса на дъжд. Настанете се на някое приятно и сухо място, вземете одеяло и чаша чай и просто гледайте как капките една по една падат на земята. Може да ви се стори глупаво, безсмислено и загуба на време, но 10 минути гледайки дъжда, ще се почувствате по-отпуснати от колкото през целият си живот. А ако и компанията ви е приятна, то тогава няма да усетите кога е минало времето.

Обичайте се

По време на пътуване сме заети да гледаме забележителности, да посетим всяко едно местенце, да ходим къде ли не. После се прибираме уморени. Така, че по време на дъждовната буря няма нищо лошо в това да си останете в стаята и да се насладите на този дар.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове