Джо Байдън: Тръмп е заплаха за основните ценности на САЩ

Джо Байдън: Тръмп е заплаха за основните ценности на САЩ - картинка 1

Ако бъде избран, ветеранът демократ обеща по-справедлива данъчна система и "икономика, която възнаграждава работата"

Кандидатът за президент и бивш вицепрезидент на САЩ Джо Байдън нарече американския президент Доналд Тръмп "заплаха за основните ни ценности", докато провежда предизборна кампания в щата Айова.

"Факт е, че тези четири години на Доналд Тръмп ще бъдат разглеждани като отклонение в американската история. Осем години (на Тръмп в президентството) коренно ще променят кои сме ние като нация, как ни възприемат по света", предупреди той.

 

Байдън атакува търговската политика на Тръмп, заявявайки, че той "не разбира основите" на икономиката и не разбира, че "американският народ плаща неговите мита" в търговския спор с Китай.

Той подчерта, че Пекин е "сериозно предизвикателство за нас, а в някои области и истинска заплаха", и че САЩ "трябва да са твърди с Китай", но че действията на президента "само изострят предизвикателството".

Ако бъде избран, ветеранът демократ обеща по-справедлива данъчна система и "икономика, която възнаграждава работата". Той също така се зарече, че ще предприеме действия в областта на климатичните промени, като се инвестира в иновации в областта на чистата енергия, следващото поколение биогорива, чиста енергийна инфраструктура и нулеви нетни парникови емисии до 2050 година.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове