Джон Ленън убит, защото разказал истината за извънземните?

Джон Ленън убит, защото разказал истината за извънземните? - картинка 1

Смъртта на великия бийтълс продължава да вълнува почитателите на конспирации, тайни и НЛО

37 години след като Марк Чапмън сложи край на живота му, Джон Ленън продължава да е интересен не само на меломаните и феновете на ретро музиката.

Слуховете, че е виждал и дори е контактувал с извънземни не са от вчера. За подобни странни събития се говори от времето преди убийството на великия бийтълс. Близки негови приятели потвърждават, че самият Ленън е бил силно привлечен от темата за извънземен живот и често споделял с тях странни случки, свързани с "близки срещи от трети вид", както е прието да ги наричаме сега.

Миналата година бившата му приятелка Мей Пенг сподели пред британския таблоид „The Sun“, че със собствените си очи видяла НЛО на 23 август 1974 г. от балкона на дома на Ленън в Ливърпул.

Джон Ленън разказвал на гаджето си за срещите си със „зелените човечета“, споделил й, че е различен, защото няколко пъти е бил отвличан от тях. Виждал е техните междугалактически кораби.

Веднъж в Ню Йорк, в Манхатън, от прозореца на апартамента си на последния етаж – надстройка на покрива на небостъргач – Ленън видял летящ много близо голям диск с форма на НЛО с ярки бели светлини и червена светлина на върха. Този епизод много го  развълнувал. Джон разказал за това на всичките си приятели, както и на репортери от местни вестници.

Оказало се , че този НЛО бил забелязан и от други хора.

За още по-необичаен случай от живота на Джон Ленън – срещата му с извънземни от други светове – разказва известният екстрасенс Ури Гелер, който е бил близък приятел на известния музикант. Приятелите често, най-малко веднъж седмично, се срещали в ресторанта Sherry,  където обсъджали проблема с НЛО и други паранормални явления.

По време на един такъв разговор,

Джон Ленън заявил, че е уверен, че той и много други рок музиканти, включително и неговите колеги и приятели от групата „Бийтълс“, не толкова композират музика, колкото я  получават като краен продукт по  енергийни канали, свързващи ги с някакъв друг свят

– тя изведнъж започвала да звучи в главата му, като че ли от само себе си. Ленън заявил, че и един от основателите на групата, Пол Маккартни не може „нито да чете, нито да  пише музика.“

Точно тези негови твърдения предизвикали силно недоволство в музикалния свят, припомня си Мей Пенг в новото и допълнено издание на книгата си "Да обичаш Джон", чийто първи вариант е публикуван още през 1983 г. - три години след убийството.

Пенг, както и други приятели на музиканта подозирали, че смъртта му е резултат от отприщените към него завист и неприязън,

след като си позволил да каже истината за намесата на чуждоземния разум в творчеството на някои звезди.

Според музикалните критици периодът, в който Джон и Мей са близки, е най-продуктивният в творчеството му след епохата на „Бийтълс”. Тогава той изкомпозирал три албума Mind Games, Walls and Bridges и Rock ‘n’ Roll, сътрудничил с такива музиканти като Елтън Джон, Дейвид Бауи, Мик Джагър, Ринго Стар и Хари Нилсън. Пенг продължавала да играя ролята на негова асистентка.

Мей Пенг твърди, че корицата на Walls and Bridges е скицирана от Джон Ленън веднага след случката от август 1974 г. и представлява илюстрация на видяното от терасата на дома му. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове