"Единна Русия" вече празнува победата си в Москва

"Единна Русия"  вече празнува победата си в Москва - картинка 1

За тежки изборни измами сигнализират от опозицията и разкриват множество видеа онлайн

Управляващата партия "Единна Русия" още снощи празнуваше победата си в Москва след оповестяването на първите резултати от парламентарните избори, но опозицията каза, че е имало изборни измами. Въпреки дъжда снощи по улиците на руската столица имаше хора, които скандираха "Русия, Русия!" и развявава знамето на кремълската партия, предаде ДПА.

"Ние сме отборът на Путин!", провикваха се активисти на "Единна Русия". Нейни представители увериха, че Путиновият курс ще продължи.

Резултатът от изборите дава повод за празнуване, заяви кметът на Москва Сергей Собянин. При преброени почти 55 на сто от гласовете "Единна Русия" води с 46,6 процента от гласовете, съобщи ЦИК. Владимир Путин не дойде в централата на партията, защото е в самоизолация заради много заразени с коронавируса в близкото му обкръжение, обясниха представители на партията.

Комунистическата партия на Русия получава засега 21,3 процента от гласовете, а дяснопопулистката Либерално демократична партия на Владимир Жириновски - 8 на сто. Според неокончателните резултати на четвърто място със 7,6 на сто е "Справедлива Русия". И трите партии са смятани за лоялни към системата. Надежди за преодоляване на 5-процентната бариера за влизане в парламента има и партията "Нови хора", която според прогнозните резултати ще получи около 6 процента.

Независимите наблюдатели от неправителствената организация "Голос" отчетоха хиляди нередности в изборите в цялата страна, повечето документирани със снимки или видеозаписи.

Руската избирателна комисия съобщи за получени около 750 жалби за нарушения и за около 7000 невалидни бюлетини. Снощи бе съобщено, че избирателната активност е била 45 процента. На тези избори на някои места имаше възможност да се гласува онлайн, както гласува и Путин.

БТА

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове