Ефектите от прочистваща диета със сладолед

Ефектите от прочистваща диета със сладолед - картинка 1
a_ooops.png

Един американец се подлага на това екстремно изпитание за организма. Резултатите са изненадващи

По време на манията по ниско въглехидратната диета, в началото на века, се шегувах, че искам да изпробвам диета, която се състои предимно от въглехидрати и липиди. Най-накрая се реших и направих точно това. Ядох сладолед и само сладолед, в продължение на 4 последователни дни. Да, това е първото в света сладоледено прочистване на организма и не, това не е шега.

Идеята за тази диета е на анонимен потребител, описал приключениео си в блога на местна калифорнийска верига за продажба на сладоледени изкушения. 
Вижте какво прави той: 

Стигнах до идеята за прочистване, чрез ядене на сладолед по най-невинния начин. На мен и на мой приятел, ни разказаха за един много вкусен сладолед на име Kippy’s във Венеция, Калифорния. Отидохме, опитахме и наистина ни хареса много. След като се бяхме натъпкали предоволно, се облегнахме назад и тогава видяхме рекламата на прочистване чрез сладолед. Прозвуча ни налудничаво, затова трябваше да попитаме.

Kippy’s не е обикновен сладолед. Той е суров, органичен и на основата на кокосови орехи. Всяка седмица Kippy’s купува 1000 зрели, натурални кокосови орехи от Мексико и опитва всеки един от тях, за дас е увери, че не е започнал да ферментира. След това ги подлага на студена пресовка, за да направи консистентен крем от кокосови орехи. След това кремът се подсладява с мед и други сурови, натурални вкусове (портокал, ванилия и др.) и воала! Имате вкусен замразен  десерт, който технически е замразен крем, само че не на млечна основа.

Ако четете и си мислите, че това изкушение е пълно с наситени мазнини и захар, не сте сгрешили. В името на науката, трябваше да се престраша и да опитам, а моята приятелка се съгласи да се включи в тази странна мисия, в която изследваме как сладоледената диета се отразява на нашата психология.

Сладоледеното прочистване определено е на ранен стадий от своето развитие. Колко ранен? Аз и моята приятелка, сме 11-тия и 12-тия човек, който опитва. В резултат, нещата все още не са напълно ясни.

Прочистването продължава 4 дни. В началото на диетата, взимате цялата ви нужна запаса от сладолед Kippy’s. Ежедневната ви дажба се състои от 5 хранения, които включват по една топка сладолед на всяко ядене. Това означава, че ще изядете 20 топки сладолед за 4 дни, и… това е. За щастие, при всяко хранене ще имате възможност да изпробвате различни вкусове на сладоледа. Ето как трябва да изглежда вашата диета.

1-во хранене: Йогурт от кокосови орехи

За закуска, хапвате суровия крем от кокосов крем, който е ферментирал, има добавени пробиотици и е овкусен със суров мед. Сладоледа е кремав и няма точно вкус на йогурт, но поне е вкусен.

2-ро хранене: Портокалов крем

Между закуската и обяда, хапвате от този блед портокалов сладолед. В действителност вкусът на портокал едва се усеща, което означава, че по-вкус е твърде близък до сладоледа от първото хранене.

3-то хранене: Тъмен шоколад и хималайска сол

Обяд! Това е най-здравословното хранене досега. Този сладолед е претъпкан с тъмен шоколад и какао. Богат е на антиоксиданти, а Kippy’s твърди, че солта дава на щитовидната жлеза, необходимия йод, а това е ключово за съдържанието на водата в клетката. Хидратирането кара метаболизма, който е свързан с енергията, настроенията, красотата и дълголетието.

4-то хранене: Главно прочистване

За следобедна закуска, малко по-лек вкус. Основното прочистване има вкус на лимон с леко пикантна подправка. Според Kippy, този сладолед гори мазнини и то много бързо.

5-то хранене: Сладолед суперхрана

Вечеря. Този сладолед включва пчелен полен, канела и суров мед. Много витамини и минерали в полена а медът и канелата се борят с чревните проблеми. Около половината от протеина в сладоледа е от вида на аминокиселините, които могат да бъдат използвани от тялото във всеки момент.

Хубавото на това прочистване е, че не е толкова стриктно, както при другите подобни диети. Можете да пиете вода, даже е препоръчително да изпивате огромни количества вода. Ако ви се наложи да хапнете нещо друго, нека да е нещо органично: авокадо, лимон, манго или салата. Ако не можете да изядете цяла поrция сладолед, не се напъвайте. Изяжте колкото можете и оставете останалото за когато сте гладни.

След като автора се подлага на диетата, той установява, че тя наистина работи. Той използва скалата за анализ на телесните процеси на Уитингс. Авторът споделя, че е успял да свали 3 кг., в резултат на прочистването. Неговата приятелка успява да свали приблизително същото количество килограми. Но след това се случва нещо изненадващо. Авторът качва отново всички килограми, които е свалил по време на изчистването, дори качва половин килограм в повече. Неговата приятелка по същия начин, сваля 2,5 кг. И ги качва отново до края на уикенда. Авторът споделя, че свалянето на килограмите е имало временен ефект. Двамата не са се почувствали по-прочистени, нито усещат да са свалили телесни мазнини. Учудва го това, че по време на експеримента, двамата усещат много голямо количество енергия, което при други прочиствания никога не са срещали.

Накрая авторът заключава: Ако искате да правите прочистване, със сигурност има такива, които са много по-тежки и гадни от това. Преди това обаче със сигурност се консултирайте с доктор и се пригответе, те да се напикаят от смях.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове