Египетски студент на съд - за пост срещу Тъмп във Фейсбук

Египетски студент на съд - за пост срещу Тъмп във Фейсбук - картинка 1

Египтянинът призна, че постът му във Фейсбук е бил глупав и каза, че го е написал, защото бил ядосан от коментарите на Тръмп за мюсюлманите.

7/Студент от Египет рискува да бъде депортиран от САЩ, след като срещу него е започнало федерално разследване за публикуване във Фейсбук на заплахи за живота на Доналд Тръмп, съобщава fbr.bg

В акаунта си в социалната мрежа 23-годишният Емаделдин Ел Сайед написал, че иска да убие кандидата за републиканската президентска номинация и смята, че светът ще му бъде благодарен за това. Младият мъж е бил арестуван от имиграционните власти миналия месец в училището за пилотиране на летателни машини в района на Лос Анджелис, в което той учел. Утре египетският студент ще се яви в съда, където ще се разглежда неговото евентуално депортиране.

В интервю, дадено за АП от ареста, египтянинът призна, че постът му във Фейсбук е бил глупав и каза, че го е написал, защото бил ядосан от коментарите на Тръмп за мюсюлманите. Студентът призна, че след като публикувал коментара, той незабавно съжалил, че го е направил и добави, че никога не е имал намерение да навреди на когото и да е.

Имиграционните служби на САЩ казват, че Ел Сайед бил задържан, защото е нарушил условията, при които била издадена неговата американска виза.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове