ЕС одобри споразумението с Турция за бежанците

ЕС одобри споразумението с Турция за бежанците - картинка 1
Снимка: БГНЕС

Мигрантите ще бъдат връщани от от Гърция към Турция още тази неделя

5/Лидерите на 28-те страни в Европейския съюз одобриха новото споразумение сТурция за овладяване на миграцията, което очаква окончателно одобрение и от турския премиер Ахмет Давутоглу, предаде ДПА, като цитира източник от ЕС, цитиран от "Дарик".

Брюксел и Анкара планират договора да влезе в сила от 20 март. Те също така се разбраха през юни да бъде отворена нова глава в преговорите за присъединяване на Анкара към общността.

От друга страна финландският министър-председател Юха Сипиля заяви, че той и другите лидери на страните членки на ЕС са одобрили проекта за споразумението с Турция за спиране на мигрантската криза след визитата на турския министър-председател Ахмет Давутоглу в Брюксел, предаде АFP, цитиран от "Фокус".

„Споразумението с Турция е одобрено“, написа Сипиля на личната си страница в социалната мрежа „Туитър“, докато той и лидерите на останалите 27 страни членки на Съюза се срещната да обсъдят споразумението.

От друга страна, чешкият министър-председател Бохуслав Соботка заяви, че още от тази неделя мигрантите пристигащи в Гърция от Туция ще бъдат връщани обратно, информира "Фокус".

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове