Езеро в Южна Америка изчезна мистериозно?!

Езеро в Южна Америка изчезна мистериозно?! - картинка 1

Какво се случи с Риеско?

В тази част на света се появи нова мистерия – изчезна още един голям воден басейн, но сега вече инцидентът се случи в Южна Америка. Всъщност става дума за езерото Риеско, което привличаше много туристи в Патагония, Чили  и което съвсем ненадейно се изпари през нощта.

След реката Атояк във Вера Крус, която потъна мистериозно, загадките в Латинска Америка продължават.

Инцидентът представлява повече от странно природно явление. Всички са безкрайно учудени, тъй като не става дума за някакъв миниатюрен воден басейн. Всъщност, за това свидетелства и факта, че езерото е с площ от почти 15 квадратни километра, а неговата средна дълбочина е около 70 метра. И дори при най-голямата жега, просто не може да се изпари от само себе си.

Най-вероятната причина за изчезването е сеизмична активност, твърдят специалистите, докато местните разказват всевъзможни легенди за тайнствени кратери и подземни реки, които са погълнали водата.

Първите огледи обаче не разкриват абсолютно нищо подобно, нито пък дават насоки, че нещо подобно е в основата на загадката.

Проучванията подсказват още, че в тази част предишните дни не са се наблюдавали и никакви земетресения, което би обяснило тази странна мистерия.

Въпреки че мнозина веднага тръгнаха да лансират в мрежата, най-различни паранормални обяснения, компетентни лица, тези дни планират да проучат реалистичните причини, които биха обяснили защо и най-вече къде е изчезнало известното езеро.

Това не е първият подобен случай всъщност. В щата Тексас в САЩ, местните жители също наблюдават подобен феномен, свързан с едно от езерата в района. През зимата то е пълно с вода, но настъпи ли лятото, буквално за денонощие цялото езеро изчезва. Учените твърдят, че под него минава подземна река, чието ниво драстично пада през лятото и буквално изсмуква водите от езерото, докато настъпи следващия дъждовен сезон.

/41

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове