Езерото, което вкаменява животни

Езерото, което вкаменява животни - картинка 1

Те изглеждат като перфектно изваяни склуптори

Танзанийското езеро Натрон превръща всяко животно, докоснало се до привидно спокойните му води, в камък. Вкаменените животни изглеждат като перфектно изваяни скулптури, информира "xfakti.bg".

Отивайки на брега на езерото, фотографът Ник Брант забелязал изхвърлени от водата страховити каменни птици и ги заснел.

Оказало се, че причината за това странно явление се крие в изключително високата алкалност на водата, варираща между 9 и 10,5 рН.

“Неочаквано открих тези създания – всякакъв вид птици и прилепи – изхвърлени по бреговете на езеро Натрон в северна Танзания.

Никой не знае със сигурност как точно са умрели, но явно огледалната повърхност на езерото ги е заблудила. Както птиците се блъскат в стъклата на прозорците, така те са се врязали в езерото.

"Водата е с изключително високо съдържание на сода и сол, толкова силно, че за секунди свали мастилото от кутиите с Kodak лентите ми. От содата и солта телата на животните калцират, и така изсъхват, съвършено запазени. Взех животните така, както ги открих на брега, и ги поставих в такива позиции, че да изглеждат като живи, връщайки ги отново към “живот” – след смъртта”, разказва Брант.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове