Facebook и Twitter подкрепиха Apple в спора с ФБР

Facebook и Twitter подкрепиха Apple в спора с ФБР - картинка 1
Снимка: nimztech.com

Apple отказа да хакне собствения си софтуер по нареждане на американските власти

8/ Социалните мрежи Facebook и Twitter подкрепиха отказа на Apple  да помогне на ФБР да разбие системата за сигурност на iPhone, предаде ВВС.
„Когато получаваме законни молби от властите, ние ги удовлетворяваме“, пише в съобщението на Facebook. Компанията заяви, че винаги ще се бори с исканията за отслабване на сигурността на системите ѝ.

„Тези искания създават опасен прецедент и ще пречат на компаниите да гарантират сигурността на продуктите им“,

пише още в съобщението. 
Подкрепа към Apple изрази и изпълнителният директор на социалната мрежа Twitter. „Ние подкрепяме директора на Apple Тим Кук“, написа той в личния си профил.

Припомняме, че Тим Кук отказа да изпълни съдебна заповед, нареждаща на Apple да отключи криптирания iPhone на един от стрелците от Сан Бернардино.

Случаят се превърна в ключов тест за това колко далеч може да стигне властта в натиска си над технологичните компании, пише Reuters.

Властите от години водят отчаяна борба с технологичните компании и активисти за това да получат достъп до лични данни на потребители.

Сан Бернардино, където млада двойка привърженици на "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) застреля 14 души и рани други 22-ма на парти, предостави на ФБР прецедента, от който се нуждаят, за да обърнат изхода на битката.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове