Facebook отвори нов фронт срещу Snapchat, разработва приложение, с което да спечели битката за споделяне на картинки

Facebook отвори нов фронт срещу Snapchat, разработва приложение, с което да спечели битката за споделяне на картинки - картинка 1

Апликацията ще позволи на потребителите да споделят видео на живо в социалната мрежа

Най-голямата в света социална мрежа Facebook разработва нов клонинг на Snapchat, популярната преди всичко сред младежите услуга за изпращане на мобилни съобщения, която разполага с функция за изтриване на данни, включително текстови съобщения и изображения, след като те са разгледани от получателя.
Компанията разработва самостоятелно приложение за снимки

с цел да „насърчи своите 1,6 милиарда потребители да създават и споделят повече снимки и видео клипове,"

се казва в материал по темата, публикуван в The Wall Street Journal.
Статията, който цитира неназовани източници, запознати с плановете на Facebook, твърди, че  приложението се създава от екип в Лондон и е „подобно" на Snapchat. Съобщава се, че неназованото приложение ще се стартира с камерата - като Snapchat - и ще се интегрира с Instagram и други приложения, собственост на Facebook. То също така ще позволи на потребителите да споделят на живо видео стрийминг във Facebook, пише investor.bg.

Проектът е в ранен етап на развитие и може никога да не види бял свят,

поясняват източниците.

Представител на Facebook отказва да коментира материала. Според WSJ компанията също така работи над самостоятелно приложение за 360-градусово видео.
Ако новото приложение за камерата бъде стартирано, това далеч няма да е първият път, в който Facebook се опитва да създаде собствена, подобна на Snapchat апликация. Ето кратък преглед на всички опити на компанията да пусне подобни приложения за снимки:

2012: Facebook Camera — подобно на Instagram приложение за споделяне на снимки, което бе представено само седмици след анонсирането на сделката за придобиване на Instagram
2012: Facebook Poke — Първи опит за клонинг на Snapchat. Poke бе пуснат през 2012 г., но но не успя да спечели потребителите и беше изтеглен от магазините за приложения през 2014 г.
2014: Slingshot – друго изчезнало приложение за съобщения, което не успя да се наложи, независимо от факта, че не изисква Facebook профил, за да бъде използвано. Facebook спря приложението през 2015 г.
2014: Bolt – Експериментално приложение от екипа на Instagram. Bolt беше представен за първи път в Нова Зеландия, Сингапур и Южна Африка, но никога не стигна до САЩ Той бе изтеглен през 2015 г.
2015: Riff - Друго приложение от вече несъществуващия екип Creative Labs на Facebook. Riff трябваше да се ползва от групи от приятели, които да споделят и ремиксират видео клипове. То беше изтеглено по-късно през същата година.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове