Facebook спира около 200 приложения по разследване за злоупотреби с данни

Facebook спира около 200 приложения по разследване за злоупотреби с данни - картинка 1

Приложенията са част от хилядите, които Facebook проучва в свое вътрешно разследване

Facebook спира около 200 приложения по съмнения за злоупотреба с информация на потребителите, споделена на или чрез платформата, съобщава "Уол Стрийт Джърнал".

Приложенията са част от хилядите, които Facebook проучва в свое вътрешно разследване. Компанията започна разследването, след като съобщи, че Cambridge Analytica е получила потребителски данни от Facebook и ги е запазила в продължение на години.

Facebook обяви през 2014 г., че ще промени политиката си, което значително ще намали достъпа до данните, които приложенията могат да получат. Промените влязоха в сила през 2015 г. Марк Зукърбърг обяви през март, че разследването би помогнало да се идентифицират и възпират лошите играчи.

"Трябва да се положат още много усилия, за да се намерят всички приложения, които вероятно са злоупотребили с данните на хората във Facebook - и това ще отнеме време. Ние инвестираме сериозно, за да се уверим, че това разследване е колкото е възможно по-пълно и навременно. Ще ви информираме за нашия напредък", пише вицепрезидентът по продуктови партньорства на Facebook Айм Арчибонг. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове