Facebook, Twitter и Google свидетелстват за руска намеса в Брекзит

Facebook, Twitter и Google свидетелстват за руска намеса в Брекзит - картинка 1

Тереза Мей заяви, че британските власти се отнасят сериозно към темата за руската намеса в изборния процес или в демократичните процеси в която и да е страна

Компаниите Facebook и Twitter се съгласиха да предоставят на британските власти информация за активността на руските акаунти по темата за Брекзит, предаде Би Би Си.

В средата на декември представители на Facebook ще отговорят на въпроси на британската избирателна комисия.

От Twitter съобщават, че през близките седмици ще предоставят поисканата информация във връзка с разследването за руска намеса в кампанията за Брекзит.

Според информация на Би Би Си, от Google също са откликнали на запитване от комисията.

По-рано шефът на комисията по цифрови технологии, култура, медии и спорт към Камарата на общините - Деймиън Колинс, изпрати до управляващите органи на социалните мрежи писмо с искане да бъде предоставена информация за руската намеса в периода преди референдума за Брекзит.

Британският представител на Facebook Саймън Милнър заяви, че компанията смята да съдейства на разследванията на властите в САЩ и Великобритания за фалшивите новини.

Един от британските шефове на Twitter - Ник Пикълз, съобщи, че социалната мрежа засича над 3.2 милиона подозрителни акаунта седмично и около 450 хиляди подозрителни опита за логване дневно.

По-рано премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви, че британските власти се отнасят сериозно към темата за руската намеса в изборния процес или в демократичните процеси в която и да е страна.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове