Фалстарт на делото "Арабаджиеви" заради прокурорски пропуски

Фалстарт на делото "Арабаджиеви" заради прокурорски пропуски - картинка 1

Спецсъдът пусна съпрузите под домашен арест, за Маринела бе наредено веднага да бъде освободена от ареста

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви днес. Съдия Христина Михайлова прие, че по време на досъдебното производство има пропуски - нарушено е правото на защита при предявяване на обвиненията.

Дори прокуратурата да отстрани тези пропуски бързо, има шанс процесът да не продължи скоро. Причината е, че той е спрян за Арабаджиев по искане и на адвокатите и на прокуратурата. От съда обясниха, че причината е висящо дело в Испания и се чака отговор от там. Докато такъв не дойде, процесът спрямо Арабаджиев няма как да продължи.

Спецсъдът пусна съпрузите под домашен арест. Като за Маринела бе наредено веднага да бъде освободена от ареста. Арабаджиев ще трябва да изчака произнасянето и на втората инстанция. Ако пускането му под домашен арест бъде потвърдено, той ще бъде контролиран с гривна за електронно наблюдение, става ясно още от определението на съда.

Арабаджиеви са обвинени за укриване на данъци в особено големи размери и за пране на пари. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест, след като бяха обвинени през август м.г.

В София беше задържан и синът им Вълчо, който също е обвинен за пране на пари. Той излезе от ареста срещу 500 000 гаранция. През октомври КПКОНПИ запорира имущество за над 310 милиона лева на семейството.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове