Фандъкова - кандидат за кмет на София още 1 мандат

Фандъкова -  кандидат за кмет на София още 1 мандат - картинка 1

Лиляна Павлова и Мая Манолова също с амбиции за стола на столичния кмет

Над година и половина преди местните избори партиите пуснаха въртележката с имена на кандидати за кмет на столицата.

Йорданка Фандъкова, която заема пост № 4 в държавата от 2009 г., ще се бори за доверието на столичани за още един мандат, пише OFFNews. Ако спечели, тя ще бъде не само първата жена, управлявала София, но и най-дългогодишният кмет на града. 

На стола й обаче лобита в ГЕРБ искат да поставят настоящия министър на европредседателството Лиляна Павлова, която на практика остава безработна от 1 юли. 

За кандидат за кмет на столицата в десните редици се коментират имената на тенис-легендата Мануела Малеева и съветничката Марта Георгиева. 

От столичната организация на БСП пуснаха досега в публичното пространство като варианти депутатите Елена Йончева и Георги Свиленски, както и на евродепутата Петър Курумбашев. Засега обаче сигурно е само, че БСП-София смята за най-подходящо партията да се включи в надпреварата с непартийна кандидатура след допитване за профила й сред членовете си. 

Сред най-спряганите имена като опонент на Фандъкова е това на националния омбудсман Мая Манолова.

Рейтингът на бившия депутат от БСП скочи главоломно, след като зае поста на обществен защитник № 1. Според осведемони, включването в битката за столицата на Манолова като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет, е с две цели: да получи по-висок резултат от кандидата на БСП за лично удовлетворение и да тества народната любов за последващо участие в президентската надпревара. 

От БСП обаче обмислят и вариант да убедят Мая Манолова да изиграе ролята "Румен Радев с пола" по отношение на столетницата и властта в столицата. Идеята е партията да подкрепи независимия си бивш член Мая Манолова, шансовете обаче тя да приеме да влезе в тази игра са минимални, според запознати с игрите на Позитано 20 и Георг Вашингтон 22. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове