Фандъкова отказа да плаща на фирмата, почистваща Цариградско шосе

Фандъкова отказа да плаща на фирмата, почистваща Цариградско шосе - картинка 1
Снимка: БГНЕС

"Плащаме само за реално свършена работа."

Ще има санкции, там където е преценено, че фирмите по почистването не са отстранили снега навреме, каза заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова ТВ. Тя увери, че се прави всичко възможно и всички екипи работят денонощно вече пети или шести ден.

"Няма да бъде платено за почистването на "Цариградско шосе" във вторник вечерта, плащаме само за реално свършена работа", уточни тя.

За снощните обработки няма да бъде заплатено, защото няма реален резултат.

Договорите на общината са направени така, че да плащат само за резултат. "Най-важното е, че успяваме да запазим града проходим при зимни условия", подчерта Фандъкова.

"Не мога да бъда доволна, когато виждам сняг по улиците, но трябва да даваме оценка съобразно обстановката. Обстановката в София във вторник вечерта беше изключително сложна". Кметът припомни, че снегът е завалял по време на трафика, който беше изключително тежък.

Тя коментира и удължената ваканция на учениците в столицата. По думите й в четвъртък категорично учениците ще бъдат на училище. "Проблем бяха ниските температури и огромните училищни сгради", обясни Фандъкова.

През зимната ваканция в почти всички училища в София отоплението беше намалено до минимум. С настъпването на много ниските температури, имало училища, готови да посрещнат ученици, но те са били по-малко от останалите. "Преценихме, че за да не се създаде общ хаос и да се погрижим за здравето на децата, няма да се учи във всички училища", уточни Фандъкова.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Какво очаквате от българското председателство на Съвета на ЕС?

Управляващите ще използват повода да се хвалят.

56.52%

Българското кое?

26.09%

Опозицията ще използва повода да прояви активност.

8.70%

Ще "валят" медийни скандали - у нас и в чужбина.

8.70%

Бълагрия ще придобие сериозен авторитет на международната сцена.

0.00%

Блогове