Фейсбук пусна функцията си за безопасност

Много българи намиращи се в Брюксел информираха със статуси роднини и приятели

1/ Фейсбук задейства функцията си за проверка на безопасността след днешните трагични атентати в Брюксел. Чрез нея всички живеещи в града могат да уведомят своите близки за това, че са наред. Тази функция беше използвана за първи път след атентатите в Париж.

Много българи използваха социалната мрежа за да информират своите близки и роднини, че са живи и здрави. След като европейската столица днес се превърна в ад голяма чат от мобилните комуникации бяха спрени за кратко.

Предвид на влошената вътрешна обстановка на сигурност и съобщенията за въведеното след днешните атентати в Брюксел повишено ниво - IV степен на риск от извършване на терористична атака в Белгия, МВнР съветва българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица и до Белгия, да отложат пътуването до изясняване и нормализиране на обстановката.

За вече пребиваващите в Белгия се препоръчва редовно да следят съобщенията и да спазват стриктно разпоредбите на официалните местни власти,

да избягват да посещават оживени места и особено големите транспортни центрове като метрото и летищата в Брюксел и другите големи градове, както и да проявяват повишена бдителност и внимание при пазаруване в големите търговски центрове.
Препоръчва се на българските граждани, краткосрочно пътуващи до Белгия, да се регистрират в интернетсайта на МВнР или да предоставят координати за връзка в посолството на България в Брюксел.

Липсата на мобилна връзка накара много наши сънародници да информират, чрез Фейсбук своите близки и роднини, че са добре. Ето какво написаха някой от тях на стените си!

 


 


/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове