Ferrari минава изцяло на хибриди

Ferrari минава изцяло на хибриди - картинка 1

Промяната ще позволи на компанията да продава над 10 000 коли годишно

От 2019 година нататък всички модели на Ferrari ще се задвижват от хибридни системи, обяви главният изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе. Това е единственият начин италианците да изпълнят целите си от над 10 000 продажби годишно.

Ferrari минава изцяло на хибриди


Производителят на суперавтомобили увеличава продажбите си вече седма година поред и през 2016 по прогнози ще достави над 8 000 автомобила. Ако прехвърли границата от 10 000 обаче, компанията ще попадне под обхвата на по-строгите европейски регулации за средни емисии на гамата, които в момента не може да покрие.

Маркионе направи изявлението, след като представи неочаквано добрите резултати за третото тримесечие. Приходите на компанията са нараснали с 8% и печалбата й преди данъци вероятно ще надхвърли 850 милиона евро, вместо заложените в предварителните прогнози 800 милиона.

Предстои "фундаментална промяна" в производството на Ferrari, подчерта Маркионе. Освен сега съществуващите хибридни технологии, тя ще включва и "комбинация от вътрешно горене и електричество" - което повечето анализатори тълкуват като знак, че италианците подготвят Plug-in хибриди.


Ferrari минава изцяло на хибриди
Ferrari вече има хибридни модели - като например представеното в Париж през октомври LaFerrari Aperta - с 6-литров V12, 120-киловатов електромотор и цена от 2 млн. долара

Преди година Маркионе бе инициаторът за отделянето на Ferrari от досегашната компания-майка Fiat-Chrysler (което му донесе лична печалба от над 10 млн. долара в рамките на седмица). Тогава той обяви, че развитието на марката изисква тя да се превърне от производител на автомобили в компания за свръхлуксозни стоки. Вчера обаче изпълнителният директор уточни, че засега фокусът си остава преди всичко върху автомобилите.

източник: automedia.investor.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове