/ФИЛМ+СНИМКИ/ Омагьосаният град Буенос Айрес

/ФИЛМ+СНИМКИ/ Омагьосаният град Буенос Айрес - картинка 1

Да отидеш в Буенос Айрес и да не посетиш Сан Телмо е като да отидеш в Рим и да не видиш папата.

Мечтали ли сте си някога да отидете в един приказен цвят, изпълнен с живот и цветове?

Днес ще Ви отведа далеч от нашите ширини. Ще се разходим до едно място, вероятно непознато за Вас. Хващаме първия полет и пристигаме отвъд океана в Буенос Айрес, Аржентина.

Градът се намира не на море, както повечето от нас си мислят, а на река. Световна търговия, танго, ултрамодерен град, а не схлупени дървени колибки от времето на Карл Май.

Представете си танго, танго-школо, танго на улицата, танго- представления, прекрасни червени рокли, разгърдени сака с белоснежни ризи с жабо, червени рози..Всичко това е в този пъстър град и може да се срещне почти на всеки ъгъл.

Най-стария квартал, свидетел на основаването на Буенос Айрес носи дългото име „Сан Педро Гонзалес Телмо” или накратко „Сан Телмо”.

Кварталът е живото сърце на аржентинската столица – неговите колониални сгради, приютили кафенета и ресторанти, малките китни площади и тесни улици бързо стават очарователни за пътешественика, решил да посети Аржентина и както повечето стари градове, скрити в центъра на мегаполисите, разказва най-старата история на първите заселници, записана по каменните стени, фонтаните и забравените от света мътни стъкла по таванските етажи.

Да отидеш в Буенос Айрес и да не посетиш Сан Телмо е като да отидеш в Рим и да не видиш папата. Сан Телмо е оживен от тангото, което се танцува направо на улицата и притежава неповторимата атмосфера на квартал на артистите.

И ако друг квартал на Буенос Айрес със артистична слава – Палермо е съвсем „хипи”, Сан Телмо се хвали с повече стил и артистизъм, не само в областта на изкуството, но и на кулинарните достижения, които в Аржентина достигат сериозни величини в областта приготвяне на печено месо и барбекю.

Ще насоча вниманието Ви и към едно момче.

През 1991 г. той е само на 12 години, но славата му на талантлив млад художник се разраства из родния му град Буенос Айрес. Неподражаемият и различен стил вплита чудновати персонажи в изпъстрени сюжети. Стилът му е наистина е запомнящ се и неповторим.

В творбите му неизбежно присъства велосипед като основен акцент. Около колелото се разиграват различни сцени. Това се превръща в негова запазена марка.

Стрийт арт изкуството му украсява сградите на Буенос Айрес с огромни рисунки. Шарените произведения впечатляват всеки, придават на града един нов облик. Вдъхват му още повече живот.

Рисунките са сякаш откъснати страници от книги с детски приказки.

И тази мечта ни се струва далечна, но не и недостижима :)

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове