Френската полиция осуети терористичен акт в Париж

Френската полиция осуети терористичен акт в Париж - картинка 1

Задържани са 4-ма заподозрени

5/Полицията във Франция е осуетили непосредствена терористична атака в центъра на Париж, предава британското издание „Mirror”. Арестувани са 4-ма души – една жена и трима мъже.

Арестът е станал тази сутрин в 18-ти парижки район – „Сейнт Денис“. Арестуваните са двамата братя французи от турски произход  Айтак и Ерджан. Но силите за сигурност на Франция са съсредоточени поввече към ислямист на име Йосеф, който е добре познат на полицията. Той е бил осъден на 5 години затвор през 2014, за подкрепа на терористична групировка.

Той излиза през октомври 2015 година и е под домашен арест от февруари. Неговият приятел също е бил арестуван тази сутрин.

При обиски френските спецслужби са открили сигнален пистолет, патрони за автоматични оръжия, сейф и информация на USB-носители.

Френската полиция е установила, че 4-мата са подготвяли атентат и поради тази прични те са опасни. Акцията във френската столица става ден след тази в белгийската столица Брюксел, при която започна стрелба и 4-ма полицаи бяха ранени.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове