Гарата в Амстердам беше отцепена заради изстрели

Гарата в Амстердам беше отцепена заради изстрели - картинка 1
Снимка: twitter

Полицията е произвела предупредителни изстрели при ареста на трима заподозрени

9/Служители на нидерландската полиция са произвели предупредителни изстрели при ареста на трима заподозрени на централната гара в Амстердам тази вечер, предаде Reuters, позовавайки се на съобщение на полицията в „Туитър“.

Очевидец разказва, че е чул изстрели и видял заподозрените да бягат. Районът около гарата е бил отцепен и има засилено полицейско присъствие.

Един от заподозрените е бил арестуван, след като колата му е била принудена да спре в близост до гарата, а другите двама са били задържани в близост, тъй като те се опитали да избягат пеша, след като полицията използва предупредителен изстрел, съобщи "Индипендънт".

Инцидентът става в деня на кървавия атентат в Брюксел, но за случая в Амстердам не се смята, че има връзка с проява на тероризъм. Полицията отбелязва, че единият заподозрян е видян да изхвърля пакет, за който се оказало, че съдържа лекарства.

Никой не е пострадал при ин
цидента, въпреки паниката, която беше предизвикана. 

В цяла Европа мерките за сигурност са извънредни след жестокия атентат днес в Брюксел, при който бяха убити най-малко 34 души и над 170 бяха ранени след серия взривове на летището и в метрото.

Терористичната организация „Ислямска държава“ пое отговорност за атентата. 

/37

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове