Ген. Киров: "Ислямска държава" внедрява терористи в България

Ген. Киров: "Ислямска държава" внедрява терористи в България - картинка 1

В бежанските потоци има лица, които са подготвени за терористична дейност

В огромните потоци от бежанци „Ислямска държава“ внедрява опасни лица. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ генерал Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба. По думите му, някои от бежанците, които са залавяни на територията на България, са свързани с терористична дейност.

„Аз определено считам, че в бежанския поток, в масите бежанци,

които преминаваха интензивно до този момент през т.нар. Балкански път и в групичките, които сега наблюдаваме, че се залавят на нашата територия и в района на границата, и във вътрешността на страната, има такива хора. Във всички случай трябва да се отчита, че има лица, които са подготвени за терористична дейност“, каза още ген. Киров.

Според него България остава малко встрани от вниманието на терористите,

но при определена динамика и при определена промяна на обстановката в света и региона, страната ни ще се окаже в окото на бурята и ще се превърне в реална терористична цел. Ген. Кирчо Киров допълни, че българските служби трябва да продължават да работят усилено за предотвратяване на терористични заплахи. Турция е пряк обект на терористична дейност, поради силовата политика която води в Сирия, каза още генерал Кирчо Киров.

Според него затварянето на Балканския маршрут е правилно решение,

което е намалило бежанския натиск към региона. Той коментира още, че споразумението между Анкара и ЕС решава на този етап въпроса за удържане на бежанските потоци, но Ердоган ще продължи да рекетира Европа. Конфликтът в Сирия ще продължи и решението е в действията на САЩ и Русия, каза още генерал Кирчо Киров.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове