Генерал Брийдлав: Сред бежанците към Европа има терористи, престъпници и чуждестранни бойци

Русия представлява екзистенциална заплаха в дългосрочен план за САЩ

1/Във всекидневния поток от бежанци в Европа има терористи, престъпници и чуждестранни бойци (за "Ислямска държава"), заяви вчера главнокомандващият  силите на НАТО в Европа, американския генерал Филип Брийдлав, цитиран от Асошиейтед прес. Той говори на изслушвания в сенатската комисия по въоръжените сили в Конгреса на САЩ.  

Според него екстремистката групировка "Ислямска държава" се "разпространява като злокачествен тумор" чрез този поток,

като "се възползва от пътищата на най-малкото съпротивление, заплашвайки както европейските страни, така и нашата". 
Според Брийдлав руските действия в Сирия "страхотно са усложнили проблема". 
Въпреки публичните твърдения, Русия е сторила твърде малко срещу ИД, а е укрепила позициите на сирийския президент Башар Асад, посочва той.

Русия и Асад, добави генералът,

използват миграцията като оръжие, за да сломят помощните европейски структури и европейската решимост. Според генерала използването от Дамаск на т.нар варелни бомби и от Москва на бомби без насочване срещу цивилно население има единствена цел да тероризира сирийските граждани и да ги накара да напуснат пределите на Сирия и да поемат по пътя (към Европа), предаде Франс прес.
Не виждам други причини да се използват тези методи, освен да се предизвика бежански поток и да се направи така, че тези бежанци да се превърнат в проблем за някой друг, заяви още той, цитиран от Франс прес.

Брийдлав посочва още, че Русия  представлява екзистенциална заплаха в дългосрочен план за САЩ

и техните съюзници и европейски партньори. В Украйна Русия продължава да използва цялата си власт, за да дестабилизира тази страна, според Брийдлав и добавя, че подкрепяните от Москва проруски сепаратисти са увеличили нападенията си неотдавна, като са извършили дори за 24 часа 71 атаки.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове