Гениални джаджи, които ще искате да притежавате на мига

Гениални джаджи, които ще искате да притежавате на мига - картинка 1

Понякога най-необичайните и луди идеи могат да се окажат изключително ползотворни при изпълнението на нашите всекидневни задачи

Всеки ден някъде по света се изобретяват все повече и повече уреди, които имат точно такава цел – да направят живота ни по-лесен. Водени от максимата, че времето е пари, но и забавление, тези дизайнери ни подаряват своите гениални (със своята простота) изобретения, които със сигурност не само ще улеснят досадните битови задължения, но и ще направят деня ни малко по-шарен и усмихнат.

Представяме ви 10 гениални джаджи, които сме сигурни, че ще ви се прииска да притежавате.

10. Тирбушон за ананас

Ананасът. Толкова вкусен, сочен и любим. Проблемът с беленето му обаче е способен да откаже мнозина от удоволствието да си хапнат от този плод. С този уред бързо ще решите проблема си. Просто завъртате, изтегляте и свежият, уханен ананас е готов за вашата трапеза.

9. Кърпа-желе

На кого не му се иска досадното бърсане на прах да става бързо и по възможност без употреба на химически препарати. Е, тази кърпа-желе отговаря на всички изисквания. Достига до труднодостъпни места, а по повърхността ѝ полепват и най-дребните прашинки.

8. USB флашка с индикатор за свободно пространство

Вероятно и на вас ви се е налагало да се опитате да качите файл на вашата USB флашка, но да се окаже, че паметта ѝ е пълна, а вие нямате друга под ръка. С този модел никога няма да се чудите какво е свободното пространство на преносимата ви памет – всичко се изписва на екрана.

7. Нож за пица с две остриета

Хапването на пица е любимо занимание на мнозина. Защо да не стане още по-забавно с този нож за пица под формата на велосипед. Освен много атрактивен, той ще гарантира, че парчетата от италианската вкусотия ще бъдат нарязани наистина бързо и перфектно.

6. Светлодиодни чехли

Ако и вие сте от хората, които обичат среднощните похапвания, тези чехли са за вас – ще ви отведат право до хладилника, без да се налага да включвате осветлението в цялата къща.

5. Събираща капките чаша

Кръглите петна от чаши по масата ви изнервят безкрайно, а никой от домашните не се сеща да слага подложка? Тази чаша ще ви спести много нерви и чистене.

4. Винаги суха пейка

Разхождате се в парка, искате да поседнете на някоя пейка, но не можете, тъй като всички са мокри от утринната роса? Южнокорейската компания Sungwoo Park е помислила за вашия проблем. Просто завъртате ръчката, докато се появи сухата част и вече сте готови да се отдадете на заслужената си почивка.

3. Зарядно, работещо от температурата на напитки

Забравили сте да включите мобилния да се зарежда през нощта? Няма проблем. Докато се наслаждавате на първото си сутрешно кафе, това зарядно ще се погрижи батерията на телефона ви да е добре заредена.

2. Дъска за рязане-везна

Прибавете 125 грама ситно накълцани домати, 30 грама нарязан лук, 50 грама чушки, нарязани на жулиен… В много рецепти съставките трябва да са в точно определено количество, а всеки кулинар знае колко досадно е меренето на продуктите. Този уред ви предлага две функции в едно – хем нарязвате необходимите продукти, хем автоматично ги измервате.

1. Стрес-топка

Хммм… добре де, признаваме, че точно този модел топки за борба със стреса са може би по-скоро идеалният шегаджийски подарък за наш близък приятел, но ако колегите и шефът ви имат достатъчно чувство за хумор, нищо не пречи да си ги сложите под бюрото и в случай на нужда силно да ги стиснете. Пък и с такъв модел обстановката в офиса със сигурност ще стане една идея по-ведра от преди. Гарантирано!

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове