Георги Кадиев пред No Comment: Хора с лош обществен имидж и съмнения нямат място при нас

Една грешна стъпка убива дългогодишни усилия, за това нямам намерения да правя компромиси в тази посока

1/Георги Кадиев е български политик. Народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 40-то и 42-то Народно събрание (до юни 2014). Бил е репортер и редактор във вестниците „24 часа“ и „168 часа“. Владее английски, немски, руски, полски и виетнамски език.

- Обяви, че създаваш нов политически проект, в кой политически спектър ще е позициониран?

Не искам да го класифицирам в нито един, защото сблъсъка за мен отдавна не е дясно срещу ляво, сблъсъкът е честни срещу нечестни, некорумпирани срещу корумпирани. За това искам да направим един опит да си завземем територията, която ни завзеха корумпираните.

- Какви ще са целите които си поставя новата партия?

На този въпрос ще отговоря утре защото, ако отговора сега обезсмислям малко пресконференцията.

- На стената си във Фейсбук каза, че трябва всичко отначало, това означава ли нова лява философия и нова философия за държавата?

Нова философия за държавното управление със сигурност, по отношение на лявото вече казах, не искам да се класифицирам във един или друг спектър, нито да мародерствам върху която и да било от сегашните партии, да ги цепя или да взимам парчета от тях. Целта е да намерим хора които са честни и все още им се занимава с политика, без да гледат на нея като на най-успешният бизнес в държавата.

- Има ли още такива млади хора?

Има, и то не е задължително да са млади, и аз не искам да ги деля на млади и стари. По-скоро на такива които носят някакъв шлейф от икономически и политически зависимости и такива които нямат такъв. И да, има такива хора, с мотивирането им е трудно защото всички виждат, какво се случва със всеки който се занимава с политика. Всеки от тях трябва да си сложи главата в торбата и да се подготви за това, че ще бъде наплюван, изкарван хомосексуалист, мразен и всичките тези гадости, които последните години за българската политика станаха правило. Това е моята задача, аз трябва да ги мотивирам, да им покажа, че ще стоим зад тях независимо от помията която се излива отгоре им.

- Сегашният политически модел нуждае ли се от корекции и какви?

Основното е, че с кръпки няма да стане. Все повече се убеждавам, че реформите са абсолютен провал, след провал, след провал. Историческите компромиси доубиват държавата вместо да водят до нещо положително, за това казвам, че трябва да започнем всичко от начало.

- Освен теб други депутати, ще участват ли в него?

Не, нали казвам, че не искам да мародерстваме, аз няма да спра никой да дойде, и да забраня на никой, защото ние не сме някакъв кръжок от хора които ще се събират. Но всеки трябва да си вземе решението за себе си, без аз да го карам.Умишлено оставям хората сами да преценят, дали искат да се занимават с тази работа дали ще приемат нашите условия, програма, визия, мотивация и тогава всеки който дойде е добре дошъл. Ако има народни представители, но за момента не мисля, че има такива, и не съм правил никакви опити да облъчвам който и да е и не искам да правя, няма да ги върна, но всеки трябва да прецени за себе си.

- Но ще им поставиш морална оценка предполагам?

Аз съм десет години в политиката, ако нещо съм успял да попазя това е някакъв морален облик. Знам, че една грешна стъпка убива дългогодишни усилия, за това нямам никакви намерения да правя компромиси в тази посока.Никакви хора за които има лоши обществени настроения, съмнения за корупция и зависимости нямат място при нас. И не само аз няма да ги приема но и другите хора с които задно тръгваме.


/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове