ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента - картинка 1

Той бил автор на скандалната фраза за Народния съд, поместена в официална позиция на БСП за Луковмарш

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като поста зам.-председател на Народното събрание. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на групата, съобщи „Фокус“.

„Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден, още утре в 9 часа народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента“, заяви той.

Повод за искането е частта от позиция на БСП за Луковмарш, засягаща Народния съд. В изречението се казва, че „Народният съд“ е „необходимо и неизбежно правосъдие“.

 „От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП”, заяви Биков.

„Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ“, коментира той. „Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, припомни депутатът от ГЕРБ.

Поведението на Валери Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание“, изтъкна той.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове