ГЕРБ предлага временна комисия за промени в Изборния кодекс

ГЕРБ предлага временна комисия за промени в Изборния кодекс - картинка 1

Борисов повтаря призива си за смирение и съставяне на правителство преди връчването на първия проучвателен мандат

ГЕРБ е готова да внесе заедно с "Демократична България" предложение за временна комисия за промени в Изборния кодекс и да не бърза с тях, каза днес на пресконференция на партията нейният лидер Бойко Борисов. 

Той каза още, че в евентуалната комисия, освен неговата партия, могат да участват още БСП, ДПС, ДБ и "Български възход".

Борисов заяви, че партията му не е гласувала за връщане на хартиената бюлетина заради своя интерес, а "заради хората". Той припомни, че ГЕРБ излезе първа политическа сила на последните парламентарни избори при сегашния изборен кодекс, с машинно гласуване.

"По вашите правила народът ни постави на първо място", каза той.

ГЕРБ обаче не смята да се огъва пред протестите срещу връщането на хартиените бюлетини, за да не изглежда, "че отстъпваме под уличен натиск", каза още лидерът на партията. 

Той заяви, че площадната демокрация е станала модерна и че ако партиите в парламента не постигнат компромис и не съставят правителство, това можело да доведе до "гражданска война". Не може малцинството да казва какво да става в страната, това не е демокрация, каза Борисов.

"Ние трябва да се смиряваме и да направим правителство", каза той.

ГЕРБ е първата партия, която се очаква да получи проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Източник: Клуб Z

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове