ГЕРБ ще върне втория мандат, но пак ще обяви правителство начело с Даниел Митов (видео)

ГЕРБ ще върне втория мандат, но пак ще обяви правителство начело с Даниел Митов (видео) - картинка 1

По-рано в сряда Даниел Митов не отхвърли възможността партията да се опита да състави кабинет с мандата, който ще получи

ГЕРБ ще върнe втория мандат за съставяне на правителство, но преди това ще покажe кабинет начело с Даниел Митов. Това е решила Изпълнителната комисия на партията.

"Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на ПГ за министър-председател Дани Митов и ще представим пред президентството състав на кабинет, за да могат хората да сравняват това, което се предлага. Веднага ще върнем мандат – искаме да стоим много далече от всичко, което се случва в българската политика в този момент“, каза Бойко Борисов на брифинг в партийната централа.

 

"В последните дни няма български политик, който да не каже "хаос". Единствено нашият слоган се оказа верен. "Време е за друго", казва ИТН. Видяхте кое е другото, това е то - хаос. БСП казват "Сигурност в промяната. с Грижа за теб". Много се забавлявам, когато уважаваната от мен Корнелия Нинова я гонят нейните съпартийци с викове "Оставка" на Бузлуджа и бяга из гората като дива коза", коментира Борисов.

Той посочи, че се наблюдава провал в икономиката, здравеопазването, енергетиката и много други важни сфери на обществения и икономическия живот.

"ГЕРБ с нищо не е виновен на останалите партии, че те не могат да съставят правителство", посочи Борисов и ги призова към взаимно уважение.

"Два месеца създавате илюзията, че ще направите правителство. Имате прекрасно мнозинство, решете всички въпроси по начина, който искате. Не виждам как ще накарате българите да излязат да гласуват при трети избори, особено на фона на очакваната вълна от коронавирус“, каза Борисов.

По-рано в сряда Даниел Митов не отхвърли възможността партията да се опита да състави кабинет с мандата, който ще получи, въпреки че Борисов още в началото каза, че ако мандатът стигне до ГЕРБ, той няма да бъде изпълнен.

"Ще преценим как да действаме. Ситуацията е безпрецедентна. Трябва да видим какви са настроениятаи намеренията на останалите партии. Създадената ситуация има един сценарист и той се нарича Румен Радев. Не знаем какво ще се случи днес и какво ще се случи с втория мандат, но за никого не е добре да има нови избори", каза Митов.

Преди ден лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че партията му няма да внесе за гласуване своя проект за правителство, въпреки че връчи на президент успешно изпълнен мандат.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове