Германия е във фокуса на руските дезинформационни кампании, сочи доклад

Германия е във фокуса на руските дезинформационни кампании, сочи доклад - картинка 1

Страната е мишена на систематични кампании както на политическо ниво, така и чрез медии, близки до Кремъл.

Германия е във фокуса на руските усилия за дезинформация повече от която и да е друга страна в ЕС, сочи доклад на Европейската служба за външна дейност, предаде ДПА.

В него се отбелязва, че нито една страна членка, не е атакувана така яростно, както Германия. В доклада се посочва, че има систематични кампании както на политическо ниво, така и чрез медии, близки до Кремъл. В същото време германски политици са обвинявани, че избягват диалога с Русия.

От края на 2015 г. над 700 случая за дезинформация касаят Германия в европейската база данни "ЕС против Дезинформацията". Франция е била мишена в над 300 случая, Италия в около 170 случая, а Испания в над 40 случая.

В доклада се посочват няколко конкретни примера за руска дезинформация, касаеща Германия. Един от случаите е за руско семейство в Берлин, чиито три деца са взети под опека от властите, защото тяхното благосъстояние е било застрашено. Руски медии и политици са използвали историята, за да обвиняват германските власти в систематично потискане на руснаците в Германия.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове