Германия иска да върне свинското

Германия иска да върне свинското - картинка 1

Премахването на свинското месо от менютата на ресторантите бе заради мюсюлманите

5/Свинският колбас, който се смята за национално ястие в Германия, може да бъде изключен от менютата на ресторантите. Причината? Да не бъдат нарушени чувствата на мюсюлманите, които не ядат свинско, предава Reuters.

От Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел дори излязоха с изявление, в което посочват необходимостта от запазване на свинско месо в столовете на училища и детски градини,

пише БГНЕС. В парламента дори ще се проведе дискусия по темата за свинското в менюто.

"Защитата на малцинствата, включително по религиозни причини, не трябва да означава, че мнозинството ще бъде ограничено в свободата си на избор”, заявиха депутатите. "Ние сме за здравословна и балансирана храна. В нашата култура свинското месо присъства на масата. Никого не принуждаваме, но не искаме ситуация, в която по-голяма част от хората ще трябва да се откажат от част от храната си”, заявиха от партията на Меркел.

Дори и Дания, която е основен производител на свинско месо, се бори да защити традицията. Въпреки че е дала подслон на хиляди мигранти, страната се опитва да ги „превъзпита“  от гледна точка на храната.  През януари датският град Рандерс наложи свинското месо като задължително в менюто на общинските столови - решение, което бе приветствано от защитниците на националните традиции, но други сметнаха че това е провокация срещу мюсюлманите.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове