Германия няма да промени политиката към бежанците

Германия няма да промени политиката към бежанците - картинка 1

Меркел е подложена на растящ натиск след поражението на партията й

1/Консервативният Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел няма да промени политиката към бежанците, заяви неговият генерален секретар Петер Таубер след вчерашните регионални избори в Германия, предаде ДПА.

Меркел е подложена на растящ натиск след поражението на партията й на изборите в провинциите Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц,

където остана на второ място, а в Саксония-Анхалт ХДС е първа политическа сила, но веднага след нея е популистката Алтернатива за Германия.
Въпреки това висши политици не само от ХДС изключиха промяна в политиката към бежанците, предаде Франс прес. "Имаме ясна линия за политиката към бежанците и ще се придържаме към нея", каза вицепремиерът Зигмар Габриел, лидер на социалдемократите, които са партньори с ХДС в управляващата коалиция.

Християнсоциалният съюз - баварският партньор на ХДС обаче критикува политиката на Меркел към бежанците и настоява,

че трябва да има промяна в курса. "Причината за лошите изборни резултати на ХДС е политиката, която позволява безкраен и безконтролен наплив на бежанци, заяви депутатът Ханс Михелбах. "Единствената логична последица от тези резултати е да се промени политиката към бежанците", добави той.
Очаква се днес по обед канцлерката Ангела Меркел да направи изявление за резултатите от вчерашните регионални избори, посочва АФП.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове