Германските социалдемократи подкрепят протеста срещу Борисов и Гешев

Германските социалдемократи подкрепят протеста срещу Борисов и Гешев - картинка 1

ГСДП е част от управляващата коалиция в страната

Парламентарната фракция на германските социалдемократи (ГСДП) обяви днес, че подкрепя протестите в България, които смята за проевропейски и в защита на върховенството на закона, съобщи БНР.

В прессъсобщение депутатите от управляващата в коалиция с християндемократите партия също така посочват, че предстоят дискусии за върховенството на закона в отделните страни членки на ЕС.

Прессъсобщението е публикувано на сайта на фракцията.

Солидаризираме се с българите, които вече над 45 дни са на улицата в името на проевропейски ценности“, заявяват депутатите от ГСДП и допълват:

„В продължение на седмици хиляди хора в България протестират с искане за демокрация, върховенство на закона, независима съдебна система и срещу корупцията. Ние подкрепяме целите на хората. Парламентарната група на ГСДП застава на страната на тези, които се застъпват за основните европейски ценности. Демокрацията, върховенството на закона и борбата с корупцията са сред централните стълбове на европейската интеграция. За българите, членството в ЕС с право е най-голямата надежда за по-добър живот. Ние подкрепяме българите, които вече повече от 45 дни излизат на улицата в името на тези ценности“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове