Гешев: Не ме интересува, продължавам - не ме интересува!

Гешев: Не ме интересува, продължавам - не ме интересува! - картинка 1

Днес трябвало ГЕРБ да излезе на протест, защото ще разследват Боил Банов

В сутрешно интервю за Нова тв главният прокурор Иван Гешев каза познатите си точки след снощния протест: че го атакуват анархо-либерални кръгове, че прокуратурата прилага единни стандарти и не се меси в политиката, посочи успехите в борбата с телефонните измами, обяви, че няма да подава оставка и не нарече президента "президент", а се поправи на "г-н Радев".

По повод призива на последния - да се изгони мафията от прокуратурата, обвинител № 1 не изглеждаше много притеснен:

Президентът явно нещо се е объркал - най-голямата мафия във всички държави е в политиката.

Относно вчерашните операции на подчиненото му ведомство главният прокурор се поизгаври, че не му е известно служителите и сградата на Президентството да имат имунитет - такъв имал само президентът. Ако му кажат, че и сградата има - прокуратурата нямало да влиза повече.

Пред репортерката на телевизията, която доскоро бе позната от Канал 3, той обяви, че "истината е, че последните месеци българската прокуратура работи по безпрецедентен начин". И изреди успехите - бивш антимафиот, който покровителства наркотрафик, министър в ареста, шефове на ДАБЧ, на комисията по хазарта (нищо, че няма нито една осъдителна присъда по нито едно, а дори и обвинетелен акт по много от изредените, б.р.).

Обвинителите също така погнали...

... Някои, които са известни на българските граждани с никнейм Черепа, който сам говори за себе си. Всеки знае произхода на този човек.

На въпрос за политическата реакция от действията му той бе строг, но принципен:

И мен не ме интересува каква е тази политическата реакция (тук репортерката опитва да вметне нещо, б.р.) Продължавам - въобще не ме интересува!


Гешев обяви, че не го интересувало конкретно какво коментират премиерът Борисов, "президентът, не - няма да кажа президента – г-н Радев".

Отново се катери върху гърба на прокуратурата, обяви той по негов адрес.

Но пък всичко случващо се "не е проблем на прокуратурата", а тяхната работа била да си вършат работата - да повдигат обвинения и да правят разследвания. На забележката - къде са присъдите, той каза, че ги раздава не прокуратурата, а съдът, който си мисли, че е "отляво на Господ".

Тези, които са против държавното обвинение, са олигарси, които "опитват да го изкарат държавен преврат" в своите анархо-либерални медии.

Ако някой си мисли, че ние сме някаква монархия - каза той по адрес на Президентството. - Някой да прочете Конституцията.

Интервюто включваше забележителни въпроси като:

 "Едри, дребни риби, подхванали сте всички – ще издържите ли на натиска и атаките?!"

"Време е България отново да бъде силна", каза още главният прокурор, който редовно напада опонентите си от съда, че говорели политически.

Имаше и други "аполитични" изказвания:

Аз заставам на страната на българските граждани... На нормалните български граждани, които искат справедливост, които искат затворите да не са пълни с роми, цигани или други социално слаби български граждани. А с тези, които окрадоха - както казват на село - българските граждани.

И още:

Ние ще прекъснем връзката между олигарси и политици. Тази олигархично-политическа мафия, която ни държи в състояние на бедност и нищета.

Ама вчера протестът му поискал оставката?

За какво да подам оставка – затова, че си върша работата?! -  Той отново изтъкна, че телефонните измами са почти изчезнали. - Не, няма да си подам оставката, че си върша работата!

На зададен въпрос за снощния протест, Гешев се пошегува, че очаква днес ГЕРБ да излязат на протест.

Причината?

ВАП е открила данни за престъпления за сградата, известна като Ай-Тауър. 

 

И свързвана в публичното пространство с Васил Божков.

Затова документите ще бъдат подадени на Специализираната прокуратура, а обектът на разследване ще е културният министър Боил Банов, станя ясно още.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове