Гласовият асистент на Amazon Alexa се оказа, че има доста странна и неочаквана за създателите му функция. Женският глас е вграден в устройствата от серията Echo в стремеж да се направи домът ни по-смарт, а ежедневието ни - по-лесно, пише lifestyle.bg. 

Но в последните дни зачестиха оплакванията от неприятно изненадани собственици на иновацията. Те споделят, че техните устройства с Alexa им се смеят доста зловещо. Колкото и налудничаво да звучи за мнозина, на тях не им е било никак забавно.

От Amazon потвърдиха проблема и завиха, че работят по отстраняването му. Малко преди това гласовият асистент загуби възможността си да говори, но този недостатък беше оправен.

Засега не е ясно какво точно кара Alexa да се смее периодично, без причина и доста страховито. Особено през нощта или когато не използваме устройството.

Снимка 344217

Източник: Facebook / P3LlePell

Потребители споделят и за друг проблем с гласовия асистент - че отговаря на въпроси, които не са зададени. Така се стига до случаи, в които започва да изброява имената на погребалните агенции в района, пише CNN.