Голям кораб се вряза в брега до Каварна

Голям кораб се вряза в брега до Каварна - картинка 1

Корабът е плавал от Украйна за Варна и е натоварен с торове

Голям товарен кораб се е врязъл в нощта срещу понеделник в скалите на брега на Черно море в близост до Каварна. Прокуратурата започна проверка за причините за инцидента. Корабът плава под панамски флаг, няма данни за разлив и друго замърсяване.

Инцидентът е станал около 4 часа сутринта в понеделник. Корабът е плавал от Украйна за Варна и е натоварен с торове. В момента се намира до брега между Камен бряг и курорта Русалка, на територията на резервата Яйлата.

Специализираното издание maritime.bg съобщи, че корабът се управлява от регистрирани в Турция компании, а екипажът е съставен от граждани на Азербайджан и Турция.

Корабът се казва VERA SU. Той е построен през 1989 г. и е дълъг почти 90 метра. Сблъсъкът със скалите е довел до пробойни в корпуса, но няма разлив, съобщава още maritime.bg.

Районната прокуратура в Добрич е започнала проверка на случая с кораба. "Няма пострадали членове на екипажа му. Няма разлив на гориво или други вещества във връзка с инцидента", съобщава държавното обвинение.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове