Господа политици, аз не ви прощавам!

Господа политици, аз не ви прощавам! - картинка 1

Това ли е "демокрацията"? Не, благодаря...

5/Една сърцераздирателна снимка обиколи социалните мрежи и събра гневните реакции на потребителите. Снимка, изпълнена с болка, немотия, но и състрадание. На нея се вижда възрастна баба, която лежи в купето на влак, свита на кълбо. Момичето, което заснема тази гледка пътува с нея. В коментара над снимката, качена във Фейсбук, тя изказва своето разочарование от държавата, и въобще от цялата родна действителност.

Снимката е придружена с текст, който описва историята: „Пътувайки с влака във вечерта на деня, в който трябваше да си простим, тази баба сподели купето ми. Беше на 85 години, излязла от болница и пътувайки сама от София за Септември. Вместо чанта, багажа беше сложила в пластмасова кофа, завита в найлонка. Вътре се виждаха кремвирши, явно от обедното меню на болницата. Извади дребни монети и взе да ги брои. Увити в найлонов плик… не повече от 2 лв. Дожаля ми и й дадох, каквото имах….кроасани и някой лев за хляб. Помоли ме да я събудя…изхлузи маратонките, явно дадени от някой и заспа. Как да ви простим на вас, господа управници…това са нашите родители…такава участ ли заслужават…? Аз не ви прощавам!!!“

Това са думите на момичето. Силно написани, нали? И за съжаление много верни. На фона на гласуваните вчера 40 лева великденски добавки от депутати, питаме до кога ще мизерстват нашита баби и дядовци? Такива ли старини заслужават, когато са дали целия си труд за България? Лошото е, че няма и признаци за оправия….

Докато онези 240 души предопределят съдбата ни, възрастните хора ще мизерстват и ще си броят жълтите стотинки. Не ви ли е срам, скъпи управници? Получавате по 3000 лева месечна заплата, купувате си скъпи служебни коли, ядете кюфтета за жълти стотинки в парламента, субсидирани от нашите данъци, а пенсионерите едвам преживяват с по 150 лева… Къде е справедливостта? Има ли я въобще? Ужасно е, да гледаш как те гладуват, защото утре, нас ни чака същото.

Да, наистина няма да ви простим никога. Заради нашите родители, заради нашите деца, заради това, че предпочетохме да останем в България...за какво? Да ви хрантутим? Вие сте виновни за мизерията в България. На такава "демокрация", не благодаря…

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове