Готов ли е малкият бебок за море?

Готов ли е малкият бебок за море? - картинка 1

Време ли е вече за първите морски бани?

Семейството ви посрещна лятото с още един член? Трябва ли да отложите тазгодишната почивка на море или може да вземете бебето?

Много педиатри смятат, че не е добре да се води дете на плажа, ненавършило 2 годинки. Като причини лекарите изтъкват неукрепналата имунна система, вредата на силните слънчеви лъчи, риска от прегряване на тялото /заради несъвършената терморегулация/. Опасности крият и множество инфекции и болести, които засягат най-вече малките деца. Все пак, ако държите да заведете бебчо на море, то трябва да е поне на 9 месеца. А за да предпазите детето от евентуални проблеми, трябва да спазвате следните съвети:

Задължително избягвайте най-горещото време на деня – от 11 до 16-17 часа. Половин час преди да отидете на плажа намажете бебето със слънцезащитно мляко с максимално висок фактор /спазвайте указанията, описани върху опаковката на продукта/.

При вятър или след къпане в морето, кожата е много податлива на изгаряне, затова отново нанесете крем.

Ползвайте чадър. За по-сигурно може да облечете на бебето памучна или ленена блузка, естествените материи почти не пропускат вредните слънчеви лъчи. На главичката сложете шапка. Желателно е да обуете бебето с гащички или бански, за да го предпазите от евентуални инфекции, причинени от бактериите, които се предават по пясъка. Бихте могли да използвате надуваемо басейнче, пълно с морска вода.

Ако все пак не успеете да предпазите нежната бебешка кожа, намажете  детето с препарат, който съдържа пантенол. Той ще успокои кожата и ще помогне за бързото й възстановяване.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове