Говорили си Иво Христов - Песимиста и Иво Христов - Оптимиста...

Говорили си Иво Христов - Песимиста и Иво Христов - Оптимиста... - картинка 1

ДСБ поискаха оставката на депутата от БСП Иво Христов

Политическа партия Демократи за силна България поиска оставката на депутата от БСП Иво Христов. Причината е непрамереното изказване на народния представител пред Ротари клуб - Раднево, че Червената армия е спасила българските евреи, а 80% от българите са дебилни.

Искането беше отправено през Фейсбук профила на председатгеля на партията Атанас Атанасов.

 

В същото време бившият председател на ДСБ Радан Кънев определи думите на Христов като "чутовен, многопластов скандал" и призова българските социалисти незабавно да изхвърлят г-н Христов от групата си в парламента и да поискат оставката му като депутат.

 

Изказването на проф. Христов е чутовен, многопластов скандал и - наред с всичко останало - поредно доказателство, че червените не могат да бъдат алтернатива никога, никому и на никаква цена.

Първо, то е безобразно оскърбление към паметта на хората, които с огромен риск за живота си, са се застъпили за сънародниците си от еврейски произход - свещеници, общественици, интелектуалци, политици, хиляди миряни и обикновени граждани. 
(Мнозинството от тези хора са демократи и антиболшевики, лично те и семействата им - тежко пострадали по време на окупацията от същата Червена армия...)

Второ - то е гавра с чувствата и традициите на нашия народ. В цялата ни модерна история, огромното мнозинство от българския народ е било на страната на етническия и верски мир и против всяка форма на политическо насилие.

Трето - то е нечувана обида към мнозинството от българите днес. Нищо не може да оправдае определението “дебили” - и то за хора, които с основание се гордеят с доблестта и човечността на предците си. И отхвърлят наглото твърдение, че тази човечност е била конюнктурен продукт на войната между две безчовечни диктатури, на далечни бойни полета.

И последно, но може би най-важно: Тази обида произлиза от представител на традицията на агресивно малцинство, което се е опирало на насилието в цялата си история и никога не се е извинило, камо ли покаяло. Малцинство, което, опряно на диктаторски механизми и чужда военна сила, извърши и най-мащабното престъпление на етническа основа в българската история - срамния “Възродителен процес”. Престъпление, чийто тежки последици тегнат и до днес.

Надявам се българските “социалисти” незабавно да изхвърлят г-н Христов от групата си в парламента и да поискат оставката му като депутат. Присъствието му в сградата е срам за паметта на Димитър Пешев и още десетки достойни българи.

Надявам се, но знам, че няма да стане. 
Защото са комунисти и безродници, а не “български социалисти”.

И още: 

Говорили си Иво Христов - Песимиста и Иво Христов - Оптимиста. (На елегантен коктейл на Ротари клуб - Раднево си говорили, разбира се. Наоколо всички можели да се подписват, на руски даже...)

"Европа вече загина, светът ще свърши до няколко години, американците ни таковаха таковата, един вид, #ВсичкиШеОмрем
Дори Путин вече няма да ни оправи..." - мрачно споделил кошмарите си Песимиста.

"Ще ни оправи, о, ще ни оправи..." - ведро, с лек френски акцент, отвърнал Оптимиста.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове