Градът върху седем острова

Градът върху седем острова - картинка 1

В нито един друг крайбрежен град в Норвегия значението на риболова, мореплаването и живота край водата не са по-ясно изразени

Малкият норвежки град Олесун е географски уникален - той се намира върху колекция от седем малки острова, където шепа фиорди срещат Атлантическия океан.

В нито един друг крайбрежен град в Норвегия значението на риболова, мореплаването и живота край водата не са по-ясно изразени.

Олесун също така е и архитектурно уникален, в сравнение с останалите норвежки градове, тъй като няма почти никакви дървени сгради, посочва T+L.

През януари 1904 г. опустошителен пожар обхваща район, който днес е в центъра на града, унищожавайки почти всяка структура, издигаща се на мястото по това време.

Градът е възстановен от нулата, а днес централният му район е красиво проектирано свидетелство за архитектурата от началото на 20-и век, която не може да се намери никъде другаде в страната.

Но не само архитектурата трябва да привлича туристи в Олесун. 

След като посетят Осло, пътниците вероятно ще посветят част от времето си на по-малките градове на Норвегия, като портали за наблюдение и изучаване на живописните фиорди и планини в региона.

Докато Берген и Трондхайм са отлични следващи спирки, и двата града обикновено се претъпкани с туристи. 

Олесун, от друга страна, приветства значително по-малко круизни кораби, отколкото другите норвежки градове, като така успява да запази тихия, автентичен чар. 

Профит.бг

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Yellow Face

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове