Граждани бранят Иванчева, бивш заместник кмет разказа за вероятни случаи на корупция в общината

Граждани бранят Иванчева, бивш заместник кмет разказа за вероятни случаи на корупция в общината - картинка 1

Кадиев не вярва, че арестът е постановка

Арестът на кмета Десислава Иванчева е постановка и начин тя да бъде отстранена от поста кмет на Младост, защото засегна интереси на крупни инвеститори. Около това мнение се обединиха граждани на района, събрали се пред сградата на общината тази сутрин, съобщава OffNews.

По ръцете на Иванчева не са открити следи от мастилото от белязаните банкноти, разкри пиарът на общината Петър Кърджилов, по Нова тв. Той припомни, че в края на март от кметът на Младост подаде сигнал до прокуратурата срещу инвеститори, заради съмнения за фалшифициране на подписи в документи.

Според него Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са били вчера в Столична община, за да се видят с кмета Йорданка Фандъкова. От "Московска" 33 заявяват за OFFNews, че такава среща не е била насрочена. 

Лидерът на Нормална държава Георги Кадиев обаче заяви, че, макар арестът да бе направен по безобразен начин, той не е склонен да вярва, че става дума за постановка. Имахме сигнали за корупция в община "Младост", но те не бяха документирани, разкри Кадиев, който подкрепи Иванчева за кмет, но по-късно оттегли доверието си от нея. 

Бившият зам.-кмет на Иванчева Никола Вапцаров пък разказа, че тя е поставяла "проекти на инвеститори на трупчета". Той даде пример със строежа пред бл. 70 - имаше внесена жалба срещу строежа Иванчева я оттегли, провеждаше срещи с инвеститорите при затворени врати и накрая се споразумя с тях, обясни Вапцаров. Той разказа и за сигнал към прокуратурата за нейната заместничка Бляна Петрова за натиск при санирането в района. 

Г-жа Иванчева категорично не става за кмет – дали е взела пари, или не е друг въпрос, но чисто като управленец тя не става. Да си добър протестиращ не значи, че автоматично ставаш добър управленец, коментира Кадиев по бТВ. Той припомни, че Иванчева е била излъчена като кандидат от самите протестиращи, а „Нормална държава” са свършили по-голямата част от работата по кампанията й. По-късно обаче се появили проблеми в отношенията между двете страни – зам.-кметовете от партията Ивана Лапатов и Никола Вапцаров били изгонени „по най-безобразния начин”.

„Много от нещата, които трябваше да се свършат, не бяха свършени – нито един строеж не беше спрян”, посочи Кадиев. И обясни: „Вместо да решиш проблема, да търсиш адвокати и архитекти, които да намерят слабости в даден проект и да го спреш, ти го отлагаш и ти завеждат дело за самоуправство”.

Кадиев отбеляза, че така строеж, който имал всички данни за спиране, при странни обстоятелства изведнъж бил пуснат. Като друг пример за неуредиците в „Младост” той посочи проблемите на Изабела Сярова, която провеждаше гладна стачка пред СО заради строежа си. По думите му и там е имало опити за корупционни действия.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове