Гражданската листа на ВМРО: разузнавач, РОД, полицай, Кузман Илиев...

Гражданската листа на ВМРО: разузнавач, РОД, полицай, Кузман Илиев... - картинка 1

Какво било общото между Господ и "истинските македонци"? Били "българи под прикритие"

Разузнавачи, полицаи, представители на Сдружение РОД (което се бори срещу Истанбулската конвенция, Националната стратегия за детето и срещу ЛГБТ общността); икономистът и тв водещ Кузман Илиев, съпругата на Андрей Слабаков - днес евродепутат - Ернестина Шинова. Така общо взето може да се опише представената днес част от гражданската листа на ВМРО за предстоящите през април парламентарни избори.

По думите на лидера Красимир Каракачанов общо 105 ще са лицата от нея, 15 от които - в трите столични района. Каракачанов представи накратко новите лица, започвайки с Боян Чуков като водач на листата в Стара Загора. Бившият дипломат и офицер от бившата Държавна сигурност, съветник към правителството, напусна преди ден БСП, за да се присъедини към ВМРО. 

 

Сам себе си той представи като "офицер от българското разузнаване - бил съм в него преди и след 89 г. и никога не съм преставал да се боря за интересите на България".

Втори Каракачанов представи генерал Кирил Радев - завършил института на МВР, а после и право, работил в икономическа полиция. Познаваме го като бивш директор на НСБОП.

Донякъде изненада бе включването на финансиста Кузман Илиев, известен за масовата публика като ководещ на предаването "Плюс-минус" по Нова тв, което наскоро бе свалено от ефир, както и като част от ръководения от Георги Харизанов (ГЕРБ) Институт за дясна политика.

Илиев също мотивира решението си да се присъедини към ВМРО. Патриотизмът бил най-големият щит пред глобалните предизвикателства. Илиев видя и културно-цивилизационен риск за страната:

"Считам че от Запада, за съжаление, пристига една много тежка вълна на ляво-либерален мултикултурализъм на политическа коректност и атака на основното ядро на българското общество - семейството. Това е нещо, с което ВМРО достойно се справи, сблъсквайки се с темата за Истанбулската конвенция дори с коалиционни партньори".

Анализаторът говори още за "геополитическия риск" - сблъсъкът между Изтока и Запада, което налагало формулирането на националния интерес. Похвали ВМРО за позицията за Северна Македония, а Зелената сделка определи като "насилствен зеленизъм".

 

Друго любопитно лице от гражданската квота е съоснователят на Сдружение РОД Давид Александров. Въпросното сдружение се появи покрай конвенцията, чиято мисия бе защита от домашното насилие и провидя в нея прокарване на "джендър" идеологии, смяна на пола и пр.  Александров бе представен от Каракачанов така:

 "Интересен представител на гражданското общество, роден през 91 г. Както се казва - мъж на една жена, но с четири деца. Съпредседател на сдружение РОД - една неправителствена организация, създадена по необходимост във времето, в което се правеха и продъжлават да се правят за съжаление опити за налагане на Истанбулската конвенция и други програми. Нормалното семейство се състои от съпруг, съпруга и техните деца."

"Като родител-баща, а не родител 1, на четири деца, за мен за моето семейство е най-важно децата, семейството в тяхната целокупност. Затова създадохме РОД. Това (конвенцията, б.р.) ако беше влязло, щеше да е край с нашата конституция, щяхме да приключим с нашия суверенитет. Боря се децата да бъдат едно с техните родители", разказа за себе си родителят баща Александров.

В гражданската листа влиза и проф. Христо Смоленов - общественик, учен и експерт по антитероризъм, завършил Московския държавен университет "Ломонсов". Професорът изнесе патетична реч за ВМРО като "народозащитната организация за всички българи", за да заяви накрая:

"Разбрах какво е общото между Господ и истинските македонци - и той Господ, и те, са българи под прикритие!"

 

Представена бе и кандидатурата на създателя на ансамбъл "Българе" - хореографът Христо Димитров.  Както и тази на Арлин Антонов - бивш военен и ръководител на баретите към МВР, както и на РДВР Пазарджик и на НСС, който Каракачанов похвали, че не се бил поколебал да въведе ред в гетото в Пазарджик при бунтовете там от началото на 90-те. Антонов е и бивш съратник на покойния вече Жорж Ганчев в Бизнес блока му и негов кандидат за вицепрезидент.

Представена бе и актрисата Ернестина Шинова - половинката на евродепутата на ВМРО Андрей Слабаков. Тя щяла да е предпоследна (по нейно желание) в листите във Варна и Шумен.

В гражданската листа ще са още депутатът Иван Иванов, юристът Димитър Чукарски, Владимир Кисьов - бизнесмен и в момента общински съветник от Съюз за Пловдив в Пловдив. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове