Гърция ще тества "зелен паспорт" с израелски туристи

Гърция ще тества "зелен паспорт" с израелски туристи - картинка 1

Общ ваксинационен сертификат може да бъде въведен и с трети страни, за да бъдат улеснени пътуванията през туристическия сезон

Гърция и Израел ще въведат "зелен паспорт", с който израелските граждани да могат да посещават Гърция без ограничения и без задължителна карантина. Това ще стане, след като отпаднат ограниченията за полетите между двете страни. 

За тази договореност съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху след срещата с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис в Ерусалим.

Поздравявам ви за бързия темп, с който ваксинирате гражданите си, заяви Мицотакис пред Нетаняху, цитиран от БНР, на съвместната пресконференция по време на посещението на гръцкия премиер в Израел. 

Гръцкият премиер спомена и сертификата за ваксинация, който лансира в рамките на ЕС, като подчерта, че общ сертификат може да бъде въведен и с трети страни, за да бъдат улеснени пътуванията през туристическия сезон, като споразумението с Израел може да бъде тест за въвеждането на подобен документ. 

Мицотакис се спря и на лекарството срещу коронавирус, което се разработва в Израел, и отбеляза, че Гърция ще участва в клиничните изпитания.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове