"Хакуна матата" или как да не ти пука

"Хакуна матата" или как да не ти пука - картинка 1

Най-върховната стратегия!

"Цар Лъв" ни научи на много повече от това, какво е да си царят на животните. Научи ни на любов, почит, уважение. Накара ни да плачем, накара ни да се смеем.

От 1994 година насам, филмът ни дава насоки как да се наслаждаваме на живота с помощта на една фраза, така известна на всички ни - ХАКУНА МАТАТА.

Хакуна матата, на суахили Hakuna matata, е израз, който буквално означава "нямай грижи", "освободи се от всякаква тревога". Изпълнители на невероятната песен са Тимон и Пумба, така познати на всички ни. Излязла преди 22 години, тази песен е била мелодия за нас като деца, тананикана и пята.

За мен днес, това е начин на живот!

Това е философия, освобождаваща ни изцяло от проблемите. И като едни "философи" ние трябва плътно да я следваме. Не става въпрос да си намерим приятели сурикат и насекомоядно прасе. Би било доста странно и смахнато.

Хакуна матата е един изключително мъдър съвет, който наскоро осъзнах и разбрах, до предела на възможното.

Забравяш всичко на мига, без тревоги до края на живота. Отговорности много, време малко. Ето в какви моменти ми помага мотото. Плащам си сметките, хакуна матата, глобяват ме в трамвая дори с билетче, хакуна матата, изпълнявам неща в офиса извън длъжността ми, хакуна матата, бутат ме по спирките, настъпват ме хората, хакуна матата, искат ми пари за всичко на света, хакуна матата, открадват ми портмонето с 2 лева вътре, хакуна матата.

Тази стратегия просто нямаше как да не я открадна на приятелите ми от детството, Тимон и Пумба.

Нека не се впрягаме в живота, оставете го да си върви все напред, и през това време живейте! Не чакайте петък, не чакайте покана, не чакайте хубаво време, бъдете непокисти.

Най-просто казано и най-добрият съвет, който съм давала - бъдете непокисти и не позволявайте на никой да ви каже, че това е грешен начин на живот.

Безпогрешно мото, което всячески се старая да следвам. Имате по една секунда за тревогите, а след това ги оставете да полетят на някъде. Хакуна матата!

 

 

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове