Хотели, които дори и да не посетите, е достатъчно да видите

Хотели, които дори и да не посетите, е достатъчно да видите - картинка 1
Хотели, които дори и да не посетите, е достатъчно да видите - картинка 2
Хотели, които дори и да не посетите, е достатъчно да видите - картинка 3

Някои са изключително ... откачени и прекрасни

Хижа Кучешки парк

Огромният симпатяга от породата Бийгъл е дело на семейство художници, занимаващи се с дърворезба, той е ситуиран в Котънууд, Айдахо. Разполага със спалня, таванска стая и дори беседка в муцунката на кучето. В този крайпътен атракцион можете да отседнете заедно с вашият любимец за 92 долара на вечер.

Самолет, превърнат в Хотел

Кацнал сред дърветата в тропическите гори на Коста Рика, самолета прилича по-скоро на декор от филм отколкото на хотел. Той е трансформиран в апартамент с две спални, хол, кухня, баня, трапезария и просторна тераса, целия интериор е издържан в битов стил с мебели и ламперия направени от тиково дърво. Ако и вие искате да се почувствате като герои от сериала Изгубени, това може да се осъществи срещу 300 евро на вечер.

Капсулен Хотел

Миниатюрните стаички са дело на архитекта Кишо Курокава и са изградени за първи път преа 1979г. в Осака. Хотелите от този тип са предназначени предимно за мъже, но в последните години в някои от тях се допускат и жени. Правилата за пребиваване са изключително строги, граничещи с безумни, като например забраната за влизане в капсулата със собствени дрехи или обувки. Този доброволен терор е на стойност от 30 до 50 долара на вечер.

Хотел Магическа Планина

Вълшебната планина се намира в Патагонския резерват Уило-Уило, построена е с екологично чисти материали, от местни занаятчии. До нея се стига по въжен мост, а стичащата се от върхът и вода я прави да изглежда наистина магично. Хотела разполага с 12 стаи, всичките с централно отопление, самостоятелни бани, тоалетни, телефони и сейфове. Ако искате да отседнете там, то това ще ви струва от 290 до 400 долара на ден.

Дас Парк Хорел

Този хотел рязко променя представа ни за канализационните пръстени, изключително прохладните уединени, мини стаички са дело на Андреас Щраус. Грубоватите циментови елементи изненадват с нежен, романтичен вътрешен дизайн. Тези сякаш небрежно разхвърляни по полето пръстени се намират в Австрия и Германия. Една нощувка в циментовия рай ще ви струва 20 евро.

Сфери на Свободната Душа

Създателите му твърдят, че идеята им е да осигурят на хората изключително преживяване. Въздушните кълба са накацали по дърветата в крайбрежните гори на остров Ванкувър, Канада. Сферите разполагат с достатъчен комфорт и уединение за да си починете добре. Удоволствието да се почувствувате като птици, струва между 175 и 314 долара, в зависимост от големината на сферата.

Стъклени Иглута

Стъклените полукълба са сгушени в снеговете, близо до Националния парк Урха Кеканен, Финландия. Идеята за комплекса се ражда през далечната 1973г. и започва като малка крайпътна кабинка за топли напитки, сега наброява няколко десетки иглута с всякакви екстри в тях. Местоположението позволява да се насладите на една от най-добрите гледки към Арктическия кръг на Северното сияние, това може да се случи за сумата от 118 до 723 евро в зависимост от сезона и вида на иглуто.

Джъмбо Стей Хотел

Това е един на пръв поглед най-обикновен Боинг 457 кацнал в края на летище Арланда в Стокхолм, Швейцария. Идеята за преобразяването му (на стойност 2 милиона евро) е на иновативния предприемач Оскар Диос. Хотела разполага с 33 стаи с бани и голям салон с панорамен изглед към пистата. Ако не ви притеснява постоянния рев на самолетите, може да отседнете в него срещу 400 евро на вечер.

Подводен Резерват Посейдон

Почти нереалният подводен пет звезден рай се простира на морското дъно с площ от 225 декара, заобиколен от девствени рифове и всякакви водни обитатели. Посейдон е замислен и разработен от Л. Брус Джоунс. За момента хотела не е пуснат в експлоатация, но приема регистрации гарантиращи последващи резервации. Когато той отвори врати, ще обслужва по 7200 човека годишно.

Природен Резерват Икуна

Максимално доближен до индианските традиции, той всъщност е разположен далеч от земите на коренните жители на Америка. Четири звездният приключенски парк се намира на 10 километра южно от река Дунав в Наттернбах, Горна Австрия. Разполага с 12 масивни двуетажни палатки в които могат да се настанят от 3 до 5 човека. За автентичността на парка се грижат индианци от племето Команчи.

Леденият Хотел

Леденото творение се ражда за първи път през 1990г., в Юкасярви, Швеция от френския художник Жано Дери, който представя изложбата си в ледено иглу. Поради липса на стаи няколко човека пренощуват там, и това са първите гости на хотела. Всяка година през декември месец хотела се изгражда на ново и е активен до месец април. Той разполага с бар, църква, основна зала, рецепция, плюс около 100 стаи за гости, целият е изграден от лед, дори и чашите в бара. Това ледено приключение е на стойност 1500 евро на вечер.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове