Христо Бисеров се изправя пред съда

Христо Бисеров се изправя пред съда - картинка 1

Предполагаме, че пак ще излезе чист от съдебната зала

В Софийския апелативен съд започва делото срещу бившия заместник-председател на 42-рото Народно събрание Христо Бисеров за данъчни престъпления. То е по протест на прокуратурата срещу оправдателната присъда, постановена от Софийския градски съд, съобщава БНР. 

Освен за укриване на данъци и валутни престъпления Бисеров беше на съд и за това, че не е подал имотната си декларация пред Сметната палата. По всички тях той беше признат за невинен след 2-годишно разследване и скоростен съдебен процес, поради липса на доказателства. Софийският градски съд произнесе оправдателната присъда на 1-ви декември, а още преди да прочете мотивите, прокуратурата обяви, че ще търси обрат при втората съдебна инстанция въпреки признанието, че делото не е излязло заради отказа на швейцарските власти да съдействат на българската прокуратура.

И ако този отказ не спря делото само до първата съдебна инстанция, то същият отказ свали от бившия заместник-председател на ДПС обвинението за пране на пари, заради което той излезе от политиката. Софийската градска прокуратура беше принудена да сложи точка на мегаобвинението заради изтеклия 2-годишен срок за разследване и заради отказа на швейцарските власти да съдействат на прокуратурата.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове