Христо Иванов: ''Орлов мост'' надделя

Христо Иванов: ''Орлов мост'' надделя - картинка 1

Успехът е на гражданите, на никой друг. Оттук нататък целта е оставка на Гешев - заяви съпредседателят на Демократична България

"Орлов мост" надделя. Това обяви съпредседателят на Демократична България във включване на живо от ключовата барикада на протеста в столицата в неделя вечер, след публикацията на премиера Бойко Борисов във Фейсбук, в която към снимка с внуците си пише: "Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!".

Думите му бяха изтълкувани като предизвестие за оставка, има слухове, че тя ще бъде подадена утре сутринта.

"Ще видим какво ще обяви утре Борисов, но това, което е сигурно, е, че "Орлов мост" надделя. Това е границата, която минаваме. Сега приключва управлението на един премиер под влиянието на Пеевски. Случайност е, че се казва Борисов, а не Орешарски. В последните месеци се загуби всякаква разлика между тях", каза Иванов.

"Трябва да си даваме сметка какво следва оттук нататък - предупреди той. - Ако утре Борисов наистина направи очевидното и даде път, и отчете факта, че гражданите победиха, много хора ще се опитат да си припишат този резултат. Никой не бива да прави това - нито политиците, нито организаторите. Това - "Орлов мост", протестът е дело на гражданите, които отказаха да се приберат и при всяка нова свинщина излизаха с още повече решимост и още по-голямо мнозинство. Онези, които излязоха под дъжда. Всичко го направиха гражданите и само гражданите. Никой не бива да се опитва да се проектира върху това дело."

Оттук нататък - според бившия вицепремиер и министър на правосъдието - започва сложното. 

"Първо, да довършим въпроса с искането за оставка на Гешев (главния прокурор Иван Гешев). Излишно е да казвам, че аз и ние от Демократична България ще продължим да работим за това с всички достъпни средства", подчерта съпредседателят на ДБ.

Според него оттеглянето на Борисов е било ясно, а ходът, който се очаква утре, ще бъде "външен израз на сделка, която той се надява да е сключил". 

"Нашата задача със сигурност минава върху Гешев. Не можем да си позволим Пеевски да остане. Не можем да си позволим Доган да излиза от храстите, да се подхилква и да казва "Добре, успех", каза Иванов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Блогове