Христо Иванов: В България се установява режим на ''страхуването''

Христо Иванов: В България се установява режим на ''страхуването'' - картинка 1

Кутията на Пандора не сме я отворили, а сме я счупили

„Има криза на правовия ред в България, това е имунната система на една демокрация и ние не можем да се справим с вируса на зацапване на политическата система от тези мрежи на влияние. Няма институции, които ефективно да отговорят кое е истина и кое не, кое е законово и кое не... Главният прокурор се занимава с избирателни медийни линчове. Презумпцията за невиновност е отменена... Това е много тежка криза на българската законност“.

Това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в интервю за предаването Неделя 150 на БНР.

Според него няма нито един народен представител, който да е свободен от страх и да попита главния прокурор за криза на законността.

„Ние сме в много тежка криза. Тази криза се отнася до всеки. Защото е налице несигурност дали твоите чатове или есемеси утре няма да се появят, дали твоят бизнес и собственост няма да бъдат атакувани, дали ти няма да бъдеш превърнат в изкупителна жертва и да използват срещу теб една мярка за неотклонение като репресивен инструмент“, посочи Иванов.

Той бе категоричен, че в България се установява режим на „страхуването“.

„Гешев води обществено-политическа война и не се занимава с това да прилага закона и да събира доказателства за обективната истина, не прилага един и същи стандарт към всички... Кутията на Пандора не сме я отворили, а сме я счупили. От нея карантията на българската държава се влачи по улицата“, подчерта съпредседателят на Демократична България.
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове