Хрупайте си репичките и тихо там!

Хрупайте си репичките и тихо там! - картинка 1
Снимка: novatv.bg

Вегани, я се осъзнайте малко

Вчера се проведе една демонстрация, която изглеждаше доста страховита. 20-ина пакетирани хора в тарелки бяха "сервирани" на "Витошка" в София като част от протест "Месото е убийство", организиран от вегани и вегетарианци.

Имаше и "зомбита", ядящи окървавено месо, а лицата им бяха намазани с червена боя. 

Целта на тази "кървава" демонстрация бе да се покаже гледната точка на животните. Имаше и плакати колко животни са нужни, за да се направи от кожата им палто, например.

„Ние искаме да покажем, че животните умират, биват избивани масово навсякъде в днешно време. Ние сме много против това, защото сме убедени, че всеки има равно право на живот. Искаме справедливост за всички на планетата”, каза младият мъж.

„Крайно време е хората да осъзнаят, че всяка хапка месо е отнет живот", смятаха част от дошлите на демонстрацията.

“Нашият глас е гласът на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете, които висят в супермаркета или местната месарница. Труповете не могат да говорят, но ние можем”, беше призивът на организаторите.

Въпреки че организаторите бяха повече от присъстващите протестиращи, демонстрацията беше много ефектна заради живите хора в тарелки, опаковани включително и с баркод и етикети, като бройлери и месо.

Ефектно ли? Едва ли, за малките дечица е било ефектно да видят по време на разходката си да видят лежащи, окървавени и увити трупове... И още нещо: Чудно ни е само как така месото е убиец, като е доказано, че то е изключително полезно за човешкия организъм. Само информираме веганите, че месото е ценен източник на лесноусвояемо желязо. От него можем да си набавим още фосфор и калий. Можем да си набавим от месото селен и цинк, които също са изключително необходими. Богато е витамин В-комплекс. Да, вие ще кажете, че си ги набавяте, но как? С краставици и домати... не става, драги вегани. Но, за да бъдем малко по-обективни, ще цитираме статус във „Фейсбук“ на Жоро Пеев:

Млади надъхани вегани направиха протестен пърформънс или обратното, за да покажат на нас месоядните колко сме агресивни, зли и кръвожадни.

Това беше показано на принципа на пасивната агресия- сиреч - всеки тревопас го е срам от вас, варвари, убийци и кръвосмукатели. Общо взето се имам за търпелив и приемащ хорските обсесии индивид, но тази ме ядоса.

Първо- защото е дидактична, второ -защото е некадърна.

Силно ме тревожи, че продължителната липса на основни белтъчини и протеини води до постепенна и необратима деменция. Въпросната демонстрация го доказа по най- убедителен начин.

Интелигентни гризачи и преживящи може и да съществуват на някоя друга планета, но на тази липсват.

Лозунгът "Всяко живо нещо има право на живот!" е трогателно политкоректен, но ви праща, скъпи ми протестиращи, в групата на враговете на зеленото, светлината и кислорода ( корелацията е хлорофил - кислород )! Тревите, листната маса , папратите, зеленчуците и плодовете са живи, лицемери такива! По собствената си логика , вие сте убийци и семеядци ( ядете им размножителните органи на горките безгласни растения) и ненаситно поглъщате зелената кръв на живата флора!

Чуйте мойта прокоба: Отнетият зелен живот ще ви настигне и вас един ден! Ще влезете неусетно в контактната група "Гласовете Ви чувам", където краставиците стенат, марулите се оплакват, магданозът ви натяква, а душичките на безмилостно погълнатите от вас тонове киноа и фий крещят за възмездие към вашите обраснали в мъх и лишеи сърца. И Флора лично ще ви съди, когато се изправите пред последния съд. За лицемерие!

Като цяло, човекът си го е казал, защото такъв е кръговрата на живота. А, Вие се мислите за негови спасители, а всъщност не сте нищо друго освен...дразнители!

/34

Коментари 5

 • #5
  кур за месото -

  Тихо там, мършояди, умирайте от рак

 • #4
  .......................... -

  Изключително груба статия, аргументацията куца, стилът е ужасен. Защо пускате подобни текстове?

 • #3
  Мръвкояд Непукистки -

  Смешни сте, а светът е оцелял, защото се е смял. Така че може би все пак каузата ви е успешна, светът ще оцелее, макар и не по начина, по който ви се иска, а именно - да се наложите с цялата си лудост и да премахнете месоядството. Само да разкажа една кратка история и приключвам. Един приятел, дълги години вегетарианец знае, че е стерилен, докторите му казали, че няма да има деца. Обаче същият решава, че все пак няма да е лошо за него да прибави към менюто си малко рибешки трупове. След време му се обажда негово гадже да го уведоми, че ще става татко. Та така, драги ми вегани, моля ви, не яжте никакво месо или риба, та да може природата да си свърши работата и по-здравите и силните (ние, месоядните), да оцелеем, пък вие да дадете един добър пример за това как да бъдеш тъп и какво става като вървиш срещу природата си.

 • #2
  Венци -

  Тези хора съвсем изтрещяха...

 • #1
  Любен -

  Я си я наврете тая статия в задниците от където сте я извадили, необразовани невежи малоумници

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове