И Менда Стоянова е на разпит за пачките в чекмеджето на Борисов

И Менда Стоянова е на разпит за пачките в чекмеджето на Борисов - картинка 1

Разпитите на Горанов и Стоянова са част от проверката, която МВР прави по сигнала на гражданско сдружение БОЕЦ

След като националната полиция разпита бившия финансов министър Владислав Горанов по проверката за кюлчетата и пачките в чекмеджето на Бойко Борисов, днес преди обяд за снемане на сведения в МВР трябва да се яви и бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, пише  "Сега".

Стоянова беше призована още за началото на януари заедно с Горанов. Тогава обаче тя обясни, че е с положителен тест за ковид и не може да се яви. 

Разпитите на Горанов и Стоянова са част от проверката, която МВР прави по сигнала на гражданско сдружение БОЕЦ. От БОЕЦ обясняват, че в сигнала си правят логическа връзка между тези снимки и изнесената през 2020 г. от Васил Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лв. рекет на Бойко Борисов, на Горанов и на Стоянова, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. Прокуратурата обяви, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, но не стана ясно какво ги е питала и те какво са отговорили. 

"Инструмент на пиар акциите ли сте? Винаги стоите, когато някой известен е повикан за справка!", с тези думи към репортерите, цитирани от bTV, Стоянова влезе в националната полиция в 11 ч.

Тя заяви, че не знае какъв е поводът да бъде търсена от полицията.

"Поводът е Божков, така мисля", уточни Стоянова, като подчерта, че "Божков никога не е казвал, че е давал пари на мен".

След това тя уточни, че може би всички, цитирани в сигнала на БОЕЦ, са привикани.

В началото на годината за сведения по тази проверка в МВР ходи и самият Борисов. След разпита му се разбра, че е обяснил на разследващите, че не знае кой е снимал в спалнята му, което се разминава от версиите за Мата Хари, лансирани от бившия премиер в публичното пространство.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове