Игор Марковски: Изнасяме култура, а внасяме итонг

Игор Марковски: Изнасяме култура, а внасяме итонг - картинка 1

Соня Йончева ще смени Анна Нетребко в главната роля в "Норма"

Прочутото ни сопрано Соня Йончева, наречена от модната библия "Vogue" най-ярката нова звезда на белкантото, сменя Анна Нетребко в Кралската опера в Лондон.

"Големи благодарности на "Метрополитен Опера" в Ню Йорк, че освободиха брилянтното сопрано Соня Йончева от ангажимента й при тях като Мими в "Бохеми". Щастливи сме и благодарни, че Соня ще се присъедини към отличните ни гласове и творчески ни екип в новата продукция на "Норма". Тя имаше голям успех тук през последните сезони и чакаме с нетърпение завръщането й през есента за "Норма" и като Антония в "Хофманови разкази",

написа в официалното изявление директорът на "Ковънт гардън" Каспър Холтън.

Това, разбира се, не е първият българин, който се прочува с гласовите си данни извън територията на страната си. Но не е ли това тъжно? Да бъдеш оценен от всеки друг, но не и от собствената си държава. Защо България продължава да изпраща талантливите си деца навън и в замяна очаква единствено името и да бъде споменато?

Оказва се, че България не изнася само суровини и продукти, а изнася и талантливи и качествени хора, които от нищото се прочуват не със страната си, а със самите себе си. И все пак не забравят, че са българи, въпреки че милата им държава ги е "изритала". 

Няма място за успели хора в нашата страна, сякаш всячески тя се старае да наложи отрицателното си мнение по въпроса с културата, музиката и дори спорта. Все по-рядко се случва успял човек да се реализира в България, с нейна помощ и нейна подкрепа. 

Продължаваме да изнасяме качествената "стока" и да внасяме "бракувана". 

/40

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове